Kdyby měly Pardubice vyvážit Petra Sýkoru zlatem, nestačilo by jim ani 30 narvaných vagonů.

Zase byl božský! Jeho dva góly zařídily, že Chomutov šel z ledu se sklopenou hlavou.

„Byl to jeden ze zápasů, kdy jde o to, kdo dá první gól. Petr dává dává rozdílové branky, ale musíme najít i další hráče, kteří se připojí," trefně poznamenal pardubický trenér Peter Draisaitl. Jeho soubor zvládl urputnou řež a poskočil na jedenácté místo.

Sýkora začal svoji galashow ve 32. minutě. Při přesilovce zpracoval puk, co mu šel trochu pod nohy a vší silou do něj třísknul. Bývalý brankář Dynama Robert Kristan se jenom ohlédl. Za pět minut natáhl na modré čáře a Kristan znovu nestačil přivařit výstroj k ledu. „My jsme věděli, že je Robert výborný brankář, ale tady to měl těžké, obránce před ním puk tečoval," vysvětloval na první pohled lacinou trefu pardubický střelec.

Chomutov je nejhorším týmem extraligy na cizích hřištích. Sice krásně ze vzduchu snížil Ölvecký, ale víc Piráti nedokázali. Navíc je dodělal gólem do odkryté branky Orsava. „Vážím si té obětavosti mých hráčů, za to dostanou pochvalu. Ale nedostatků je v naší hře pořád dost. My se musíme zlepšit, tohle by totiž dál nestačilo," zhodnotil zápas kouč Peter Draisaitl.

Pardubice – Chomutov 3:1 (0:0, 2:0, 1:1)
Fakta – branky a nahrávky: 32. Sýkora (Nahodil, Redenbach), 37. Sýkora (Marcinko), 56. Orsava (Gregorc, Beran) – 47. Ölvecký (Jánošík).
Rozhodčí: Čech, Hribik – Flegl, Polonyi.
Vyloučení: 9:6.
Využití: 1:0.
Diváci: 7 643.
HC Dynamo Pardubice: Maxwell – Nedbal, Čáslava, Štajnoch, Gregorc, Šeda, Ščotka, Bokroš, Havlík – Sýkora, Redenbach, Marcinko – Monja, Nahodil, Orsava – Poulíček, Kaut, Voženílek – Moučka, Beran, Rapáč. Trenér: Draisaitl.
HC Piráti Chomutov: Kristan – Jánošík, Skinner, Valach, Mrázek, Dlapa, Pereťagin, Tejnor – Květoň, Červenka, Tomica – Ölvecký, Růžička, Sklenář – Pospíšil, Kämpf, Hřebejk – Kaše, Račuk, Dušek.

Posily Dynama

MATĚJ BERAN (22), útočník
V pátečním zápase dal Pardubicím svůj premiérový gól v extralize a hned se stěhoval na východ Čech. Do Dynama přichází na přestup. Plzeňský odchovanec se do Česka vrátil před začátkem minulé sezony ze zámoří, většinou však působil ve třetiligových Klatovech. V nejvyšší soutěži odehrál 42 zápasů. „Sledovali jsme ho delší dobu. Že nám vstřelil svou první extraligovou branku vůbec nerozhodovalo o tom, že jsme jej chtěli získat," uvedl generální manažer pardubického klubu Pavel Rohlík.
Jak si vedl proti Chomutovu: Vysoký chasník nastoupil ve 4. lajně, občas chodil na oslabení, asistoval u třetího gólu.

DMITRIJ MONJA (27), útočník
Odchovanec CSKA Moskva naposledy působil v Novosibirsku, kde se před časem dohodl na ukončení smlouvy. Ruský forvard v KHL odehrál téměř tři stovky utkání a nastřílel 49 branek. „Jedná se o důrazného útočníka s výborným bruslením, který se nebojí osobních soubojů. Máme vyšší počet zraněných hráčů v ofenzivě, v naší situaci bude posilou," řekl o něm Pavel Rohlík.
Jak si vedl proti Chomutovu: Po dlouhé cestě se snažil hrát hlavně jednoduše. Mohl ale dát gól, jen při přesilovce netrefil prudkou Orsavovu nabídku.