Tři zápasy během pěti dnů. Atraktivní program v závěru roku pokračuje, ve 34. kole hokejové extraligy ve čtvrtek Pardubice hostí Kometu Brno. Utkání v zaplněné Tipsport areně začíná v 18 hodin.

Poslední týden roku 2017 začal pro Dynamo dvoubodovou výhrou (3:2) v Plzni. Východočeši museli řešit před odjezdem na zápas nečekané absence útočníků. Proto trenéři přichystali neobvyklý tah, post pravého křídla obsadil jindy obránce Marek Trončinský.
„Trenér mi to řekl před zápasem. Doufal jsem, že mě nešoupne někam do čtvrté lajny. Ale hráli jsme na tři pravá křídla, tak jsem si zahrál dost. Bavilo mě to,“ vykládal Trončinský novinářům po utkání.

Na novou roli v týmu si rychle zvykl. „Pořád jsou za vámi další hráči. Když si něco dovolím jako bek a nevyjde to, tak je to špatné,“ popisoval rozdíly.

V Plzni šel devětadvacetiletý hokejista dokonce čtyřikrát na buly. Měl stoprocentní úspěšnost.

„Marek je technicky velice zdatný hráč. Byl by schopen hrát na jakémkoliv postu. Je dobře, že zápas zvládl. A pro nás je to poznatek do budoucna, že ho můžeme využít i na jiných místech v sestavě,“ uvedl Pavel Marek, sportovní manažer a jeden z trenérů Dynama.
Po předchozích nezdarech (2:10 a 0:4) dokázali Pardubičtí poprvé obrat o body vedoucí Plzeň, když vyhráli na nájezdy. „Přijeli jsme s pokorou, ale chtěli jsme být aktivní. Pořád jsme dotahovali, kluci to poctivě odpravovali. V nájezdech je to loterie, štěstí se přiklonilo k nám,“ řekl Marek.

Vítězný gól, celkově už svůj pátý v této sezoně, vstřelil Petr Sýkora, který je společně s Tomášem Rolinkem nejproduktivnějším hráčem Pardubic. Zásluhou jejich gólů do sítě Plzně se Dynamo posunulo na osmé místo. „Když se podíváme na tabulku, jak je extrémně vyrovnaná, tak musíme dál sbírat body,“ jen prohodí útočník Petr Sýkora.

BUDE VYPRODÁNO?

Dalším soupeřem Dynama bude brněnská Kometa. Ta je momentálně šestá.

„Kometě se až tolik herně nedaří, ale stále platí, že k nám přijede kvalitní soupeř s nabitou soupiskou výbornými jmény. Ta ale nemusí v některých zápasech rozhodovat. Chceme si kvalitním výkonem opět dopřát radost,“ říká před čtvrteční bitvou trenér Miloš Holaň.

Brno přivedlo během prosince brankáře Marka Langhamera, který za Kometu odchytal po návratu do Česka dva zápasy. Rodák z Moravské Třebové před odchodem do zámoří působil právě v Pardubicích.

O zápasy po Vánocích panuje tradičně zvýšený zájem. Na duel Pardubic s Brnem byly k dostání jen vstupenky na stání, tribuny k sezení již jsou vyprodané. Nabitý program potom zakončí sobotní zápas v Liberci.

Pátek je vyhrazen pro Vánoční den

V 10 hodin trénink A týmu, potom možnost vyjet na led pod vedením koučů a vybraných hráčů Dynama. Nebude chybět ani diskotéka na ledě, autogramiáda pardubických hokejistů a prohlídka zázemí Tipsport areny i kabiny „áčka“. Den po utkání s Kometou, tedy v pátek 29. prosince, se uskuteční tradiční Vánoční hokejový den. Akce začíná právě zmiňovaným tréninkem A týmu ve velké haly Tipsport areny.