Herní systém, obrana ve vlastním pásmu, ale i přesilovky. Tréninkový proces od posledního duelu ve Vítkovicích byl pestrý.

„Chceme hrát aktivní hokej s důslednou obranou po ztrátě kotouče zejména v naší třetině. Musíme být důslední. Pokud nás soupeř drží ve třetině, tak se nesmíme nechat přehrát,“ zdůrazňuje trenér Břetislav Kopřiva, kterého čekají další zápasy v roli hlavního kouče.

Prvním sokem je Litvínov, který měl senzační vstup do sezony, i v Pardubicích dokázal vyhrát 6:2. Nyní se drží na šesté pozici, naposledy prohrál ve Zlíně (2:5).

„Verva má kvalitně doplněné mužstvo, jsou na tom výborně bruslařsky. Máme je zmapované a uděláme vše pro to, abychom tam vyhráli,“ řekl Kopřiva.

Limit pro cizince

Při skládání vlastní sestavy musí nyní pardubičtí trenéři sledovat, kolik cizinců pošlou do utkání. Všichni do extraligového zápasu zasáhnout nemohou.

„Do jednoho utkání jich smíme nasadit nejvýše šest. Vnímáme, že je lepší, že máme soupisku širší, nikdy nevíte, co se přihodí,“ poznamenal hlavní trenér.

V minulých zápasech se obránci prostřídali, ale to nemusí být pravidlem. „Musíme všechny naše kroky směřovat k tomu, abychom získávali body. Je třeba pro každý zápas zvolit nejlepší možnou sestavu, abychom měli co nejvyšší šanci jej vyhrát. Bude záviset na výkonnosti hráčů. Během reprezentační přestávky vyřešíme případné další změny v našem kádru,“ dodal Kopřiva.

I hokejisté ze zahraničí tak mohou herní vytížení hledat v nižší soutěži. Třeba ve středu hráli za Prostějov obránci Holland i Miromanov. „Byl jsem se na ně osobně podívat a podle mého názoru zde zahráli dobře,“ uvedl trenér Dynama.

Pardubičtí příznivci půjdou na domácí utkání v neděli. Dynamo hostí Spartu, se kterou první vzájemný zápas této sezony taky prohrálo.

Ondřej Herzán
Respekt k rozhodčím jsem ztratil. To je špatně, říká Herzán