Letos jste šli v létě na led celkem brzy. Nebyla příprava až moc dlouhá? 
Ano, byla trochu delší. Ale měli jsme tam hodně dobrých zápasů. Poslední týden se nám možná nepovedl, ale nějak z toho nepanikaříme. Z toho se musíme hlavně poučit. Možná dobře, že takové zápasy přišly, abychom spadli zpátky na zem a začali zase od jednoduchých věcí. Hlavně, že už začne sezona. Už se na to těšíme. 

Léto doprovodil try out, přišla řada zahraničních hráčů. Jak se proměnila kabina Dynama?
Docela dost, když se podíváme na soupisku z minulé sezony. Jsou tady kluci, kteří zažili třeba poslední dva roky i baráž, tak víme, co to všechno obnáší. Z tohoto pohledu je dobře, že přišli další hráči, co měli sezonu úplně jinou. Je to čerstvý vzduch. A my už nechceme zažít to, co bylo v minulém ročníku. Uděláme vše pro to, aby to bylo lepší. 

Došlo k nějakým výrazným změnám? Nevládne teď v kabině spíše angličtina? 
Já jsem byl pět let v zámoří, tak si to spíše osvěžím. Měl jsem i kluky v lajně, co mluví anglicky. Je to znát, ale samozřejmě se snaží říct i něco česky, nějaká ta základní slovíčka. Věřím, že všichni zapadli do týmu dobře. Už si to sedlo, je to hlavně o dobré práci. V týdnu začne liga, na to se nyní připravíme. 

V přípravě jste často nastupoval s Tomášem Vondráčkem a Sachou Treillem. Je to výhoda, že jste se mohli ve více zápasech sehrávat? 
My jsme spolu úplně od začátku. Ty poslední zápasy se nám nepovedli, stejně jako celému týmu, jinak jsme hráli dobře. Musíme se vrátit k věcem, které fungovaly. Zbytečně jsme něco vymýšleli, ale nic z toho nebylo. Uvidíme, jestli spolu začneme i proti Spartě. Řekneme si k tomu něco, už jsme spolu několik zápasů odehráli. 

Pardubice hledaly centry, ale ten pro elitní formaci nepřišel. Jste připraven obsadit tuto pozici v prvním útoku? 
To je otázka spíše na trenéry, jestli jsem připraven. Hokej se mění, není to jen o věku. Když tam budu, tak musím hrát co nejlépe. Uvědomuji si, že bych zároveň nastupoval proti nejlepším lajnám soupeřů, což taky bude těžké. Když ta volba padne na mě, tak se budu snažit dělat maximum, abych zahrál dobře a pomohl lajně i celému týmu. Nevím, jestli to bude první útok. Pokud ano, tak to musím zvládnout. 

Vstoupíte do své třetí sezony v pardubickém Dynamu. Byl by to ve vaší kariéře zase posun o krok dále? 
Ano, šel jsem postupně, jednalo by se o nějaký krok výše. Už se hlavně těším na ligu, aby to už odstartovalo. Každý zápas bude velmi těžký. Neříkají se tady v klubu žádná velká slova. Musíme to odpracovat postupně, čeká nás 52 kol. Pak uvidíme. 

Byl jste na posledním srazu české reprezentace. Jaké máte osobní ambice ve spojení s národním týmem? 
Chtěl bych jet samozřejmě na co nejvíce srazů. Jsme rád, že jsem dostal pozvánku, měli jsme naposledy mladší tým. Povedlo se mi i skórovat v tom druhém utkání, což vždy pomůže sebevědomí. A to i směrem do extraligy. Budu se snažit hrát dobře a to, co mi říkal i pan Jandač na srazu. Vím, že to posune mě jako hráče a pomůže i celému týmu. Samozřejmě, když podáváte co nejlepší výkony, tak vám tu pozvánku mohou zajistit.