Bronzový kov z turnaje MČR ročníku 1999 je toho jasným a nepřehlédnutým důkazem.

HC ČSOB Pojišťovna Pardubice – Třinec 12:2 (3:0, 5:2, 4:0). Branky Pardubic: Frydrych 4, Zadina a Machač 3, Mert (Zadina), Žouželka. Machač (Zadina).
Pardubice – Plzeň 2:4 (1:1, 0:2, 1:1). Branky: Zadina, Jančařík.
Pardubice – Karlovy Vary 10:1 (1:1, 5:0, 4:0). Branky: Zadina 4, Frydrych 2, Zahradník, Machač, Hašek, Hlaváček.
Pardubice – Chomutov 11:6 (2:3, 6:1, 3:2). Branky:  Zadina 5, Frydrych 2, Mert, Matys, Žouželka, Zahradník. 
Pardubice – Brno 3:6  (1:2, 1:2, 1:2). Branky: Zadina 2, Machač.

Medailové příčky: 1. Kometa Brno, 2. HC Škoda Plzeň, 3. HC ČSOB Pojišťovna Pardubice.

Bronzoví hoši –  brankáři: Vlk, Hrabánek, obránci: Bílý, Hrubý, Jančařík, Mert, Mikula, Polák, Pilný, Žouželka, útočníci: Černý, Frydrych, Hašek, Hlaváček, Hudec, Kohoutek, Machač, Matys, Pochobradský, Zadina (nejlepší střelec turnaje), Zahradník. Trenéři Miroslav Bažant a Petr Jančařík, vedoucí družstva Jan Mikula.

Chtěli medaili, mají medaili. A tak mohou být spokojení. Jsou?

„Naše vystoupení můžeme hodnotit pozitivně. Jsme spokojeni, ale tento mančaft má navíc. Třetí místo je však dobré," říká Miroslav Bažant.
Jeho tým se představil jako nejofenzivnější z šestice účastníků závěrečného turnaje mistrovství ČR. Soupeřům v pěti duelech nasypal hned třicet osm gól. Průměrný matematik si spočítá, že je to skoro osm na zápas…

„To je síla našeho družstva. Kluci hrají dobře dopředu, ale dozadu se jim moc nechce. Tohle je tým, který je zaměřen hlavně na ofenzivu," ví sám nejlépe trenér.
Třikrát jeho svěřenci soupeře z ledu vypráskali, ale také dvakrát prohráli. Přitom před posledním utkáním dokonce mohli reálně pomýšlet na zlaté medaile.
„Nechci vše svalovat na brankáře, i v obraně jsme udělali mnoho chyb. Nicméně se ukázalo, že na takovém turnaji musíte mít gólmana, o kterého se můžete opřít poznamenal Bažant.