„Je dobře, že jsme se mohli na konci zápasu radovat. Potřebujeme se hlavně psychicky naladit na začátek baráže," řekl obránce Marek Trončinský, jenž hrál hlavní roli na konci zápasu.

V polovině nastavení byl nejprve vyloučen za hákování. „Nesmím to udělat, byla to moje chyba. Soupeř mi dal loktem, byl jsem podrážděný, ale zahákoval jsem ho víc, než jsem měl," popisoval pardubický bek.

„Nedokážu si představit, že bych šel podobně na trestnou při nějakém hodně důležitém utkání. To bych se asi schoval někam pod tu lavičku," líčil s úsměvem po utkání. Již věděl, že Dynamo závěr duelu zvládlo.

Po návratu z trestné lavice se sám Trončinský zapojil do rozhodující akce. Objel zlínskou branku a přihrál přesně Tomáši Rolinkovi.

„Většinou nahrávám, i když teď jsem chvíli přemýšlel, že budu střílet. Pak mě protihráč zahákoval a viděl jsem, že rozhodčí zvedá ruku. Zároveň jsem si uvědomoval, že bude brzy konec a Rolas si tam dobře najel," okomentoval gól, který padl osm vteřin před koncem prodloužení.

Do kabiny pak odjížděl zcela v jiném rozpoložení než po druhé třetině. Zlín totiž vstřelil svůj gól na 1:2 pouhé tři desetiny vteřiny před koncem. „A zase jsem byl na ledě. To už bylo asi potřetí, co jsme takhle v závěru inkasovali a já byl u toho," kroutil hlavou Trončinský. „Dostali jsme vynadáno, ve třetí třetině jsme začali hrát aktivněji a hodně napadat," prozradil.

V sestavě Dynama chyběli dva nejproduktivnější hráči ze základní části – Nicholas Schaus a Petr Sýkora. „Kluci se dávají dohromady, měli menší zdravotní problémy. Pošetřili jsme je pro nejdůležitější část. Věříme, že na baráž budeme kompletní a v plné síle," vysvětlil sportovní manažer a asistent trenéra Pavel Marek.

HRÁČI V JINÉ ROLI

Vstupenky na baráž budou prodávat sami hokejisté Dynama. Až do soboty se v Atrium Paláci Pardubice vystřídá vždy jiná trojice hráčů, a to v období od 16 do 18 hodin (kromě středy, kdy hraje Dynamo zápas v Olomouci). Dnes je možné vstupenky koupit u tria Tomáš Rolinek, Petr Sýkora a Lukáš Nahodil.