Zlobil se. Byl na sebe jako pes. „Nehrál jsem nic extra," vyčítal si obránce JAKUB KINDL (25) při své obnovené premiéře za Pardubice.

Mýlil se. Mizerný výkon rozhodně nepodal. Frustrovaný byl hlavně z porážky 2:3. Musel rozdýchávat vítězný gól Českých Budějovic, který padl 13,6 vteřiny před koncem.

První dojem z extraligy taková porážka asi dost kalí…
Nejspíš jsme nehráli v takovém tempu, v jakém kluci odjezdili zápas v Plzni. Je strašná škoda, že srovnáme na 2:2 a pár vteřin před koncem dostaneme gól. To by se stávat nemělo.

Máte teď po náladě?
Bohužel, nebylo to dobré, obzvlášť já jsem nehrál nic extra. Každý ví, že může hrát lépe. Je to vlastně můj první extraligový start a očekával jsem od sebe trochu víc.

Co si tolik vyčítáte?
První gól, co jsme dostali, to byla moje chyba. Hloupě jsem tam bafl a prohrávali jsme 0:1. Ale nedá se nic dělat. Myslím, že teď se můj výkon může jenom zlepšovat.

Překvapila vás v něčem česká nejvyšší soutěž?
Je tady hodně šikovných hráčů. Budějovice sem k nám navíc rozhodně nepřijely na nějaký výlet. Dohrávaly osobní souboje, napadaly. My obránci se musíme snažit o rychlejší rozehrávku, aby útočníci měli puk dřív.

Celé léto jste se připravoval na start NHL, najednou jste naskočili v Česku na širokém kluzišti. Byl to velký rozdíl?
Bylo to hlavně dost náročné. Mám za sebou první zápas, a jestli lidi čekali, že to vezmu na hada, projedu celé hřiště a dám gól, tak se mýlili. Není sranda hrát ostrý zápas po nějakých čtyřech měsících.

Chodil jste na přesilovky i oslabení. Pomohlo hodně času na ledě dostat se do provozního tempa?
Abych vám řekl pravdu, chytly mě ve třetí třetině hrozné křeče do noh. Byl jsem do zápasu strašně napumpovaný, chtěl jsem do všeho hned vletět. V NHL jsem zvyklý, že je všechno hrrr, v rychlosti a nemáte na nic čas. Vím,  že můžu hrát lépe já i celý tým. Mrzí mě, že jsme dnes nepředvedli naplno náš potenciál. Hráči tu jsou kvalitní.

Těšil jste se, že si zahrajete po letech doma?
Na jednu stranu mě mrzí, že se NHL nerozjede v termínu. Ale těšil jsem se. Před českými fanoušky jsem si kloudně nezahrál. Hrát za Pardubice je super, vždycky tady přijde plná hala. Když mi bylo čtrnáct, chodil jsem se sem dívat. A najednou mám šanci já, kluk ze Šumperka, tady taky něco předvést. Udělám všechno pro to, aby nám to tady šlapalo. A je jedno, jestli tady budu měsíc, týden nebo celou sezonu.

Ve středu se v Praze utkáte s Jágrovým Kladnem. Čekáte velký cvrkot?
Pro mě to byl cvrkot už dnes (usměje se). Ale vážně věřím, že budu týmu jenom prospěšnější. Soutěž jsem si osahal. Teď navíc ještě kvalitně potrénuji, ve středu budu připraven.