Víc vzruchu bylo na tom prvním, který měli v režii Ostravané.

V hlavní roli se objevil útočník Ondřej Šedivý. Chvíli před koncem rozbruslení rozstřelil plexisklo. „To nebylo naschvál,“ usmíval se. „Vyhazoval jsem puky a stalo se. Byla to fakt jenom shoda náhod, nemám vůbec žádnou ránu,“ popisoval moment, po němž měli domácí ledaři práci.

„On by ani mouše neublížil a teď se stane tohle,“ křenil se jeden z masérů.

Všichni si hned vzpomněli na loňskou příhodu. Vítkovičtí v Pardubicích také „rozstřelili plexi“ a nakonec postoupili dál. „Snad to bylo pro štěstí,“ doufá „ničitel“ Šedivý.

Jinak byl ale na vítkovickém předzápasovém tréninku klid. Kouč Trličík dokonce odešel po osmnácti minutách z ledu. S hráči zůstal na ploše jenom asistent Moták.

V závěru zahřívací půlhodiny si hráči zkoušeli nájezdy. S brankářem Málkem měli problémy, ale s dvojkou Šindelářem celkem cvičili.

Pohoda před prvním soubojem sálala i z Pardubických.

„Chlapi, měřím vám to. Dvě minuty padesát, vytáhli jste koště, tři minuty deset, přijela popelnice. Devatenáct minut a nic se neděje, sklo nikde,“ popichoval ledaře, kteří vyměňovali plexisklo, asistent Ladislav Lubina.

Bek Casey Borer testoval svoje česká slovíčka na dvouletém klučinovi a pak mu podal z ledu puk.

Trenéři se zase bavili „bagem“ s gólmany.

Večer se rozhodně dočkáte jiné atmosféry, úsměvů stoprocentně ubude. Led se bude tavit, s moc velkou švandou nepočítejte.