Klobouk dolů. Miloš Říha složil okamžitě po svém  příchodu do Pardubic zbraň hromadného ničení. Mezi dvě slovenská esa Martina Barteka a Radovana Somíka nasadil hrubou sílu jménem Jiří Cetkovský.

Trojice zazářila už před týdnem proti Plzni. Teď ji znovu „pojišťováci" vytáhli na Kladno a soka zase mučila. Na vítězství 4:1 se podílela třemi góly. Dvakrát se trefil Cetkovský, jednou Bartek.
„Cecek tam přinesl důraz a agresivitu," říká trenér David Pospíšil.
Formaci číslo dva zase prospěl příchod Tomáše Rolinka. „Řada Tomáše Zohorny v něm dostala potřebný nadhled," dodal Pospíšil.
Komando kapitána Somíka  deptalo Kladno hlavně při přesilovkách. Obrovitý „král Jiří" trůnil před gólmanem a tam řádil. Odtlačit ho od branky? Těžká šichta. Soupeř aby si najal stěhovací firmu.

„Postaví se tam a já se na něho snažím pálit. Z předbrankového prostoru ho v této lize těžko někdo odtlačí," říká Martin Bartek.
Obrovitý náklad se před klec soupeře nestěhuje náhodou. „Má to v náplni práce, svojí postavou si před brankou musí vybudovat respekt. Cetkovského 110 kilo, které s výstrojí možná vyskočí na 120, bude někdo odtlačovat do rohu jenom těžko," ví David Pospíšil.

Při svém prvním gólu Cetkovský tečoval Bartekovu nabídku, při druhém si našel Somíkův pas a ze své mety na brankovišti protlačil puk za Cháberu. „Plní si svoji práci perfektně a navíc začal i střílet góly. Je vidět, že tohle je jeho pozice," těší Pospíšila.

Dvoumetrového chasníka po svém boku si pochvaluje i Bartek: „Při přesilovce na sebe naváže před brankou hráče. Tím pádem já mám víc času na zpracování nahrávky a soupeř na mě nemůže hrát rychlý přístup. Jednou to Kladno zkusilo a padl z toho náš první gól. Věděl jsem, že Jirka Cetkovský bude před brankou a naslepo jsem to tam dal," popisoval spolupráci nejlepší pardubický střelec.

Poslední dobou se Bartekovi daří znamenitě. Za tři zápasy zaznamenal už 5 bodů (3+2).
Miloš Říha jeho schopnosti dovede využít.  „Hokej je pro nás teď takový jednodušší a mně to vyhovuje. Pan Říha chce, abych chodil do brejků a vysouval hru. Na naší pětku soupeř nemá moc šancí, protože jsme pořád nebezpeční. Soupeř se do kloudného tlaku nedostane."

Co dál? Tak třeba udělat nějaký pořádný vítr v úterý večer v Ostravě. Příkaz totiž zní jasně: Vítkovice nesmí udělat ani bod!