Plzeň po bleskové výměně trenéra zmákly, teď přichází zápas pravdy.

Je  tady bitva o všechno!

Dnes od 17.30 se Pardubice představí v Českých Budějovicích. Výhra bude znamenat, že konkurenta v boji o postup do play off stáhnou na dostřel. Porážka by se rovnala nepříjemné polízanici. „Čeká nás houževnaté a bojovné mužstvo, poslední zápasy se jim daří hrát dobře z obrany a mají velmi dobrého brankáře Kováře. Čekám nesmírně těžký zápas. Chybičky ale také mají," hlásí manažer A týmu Miloš Říha.

„Pojišťováci" jsou momentálně jedenáctí, na Jihočechy ztrácejí pět bodů, ale mají zápas k dobru.
„Musíme hrát i v dalších zápasech stejně jako proti Plzni. Už není cesty zpátky, nikdo se na nic nevyflákne," je přesvědčen kapitán Radovan Somík.
Říha se přes týden snažil mužstvu vštípit svoji filozofii. „Kluci udělali za tu dobu hodně práce, postavili se k tomu skvěle. Dělají, co se má. Nemám na co si stěžovat," pochvaloval si Říha.
Když se mu na včerejším tréninku něco jenom trochu nelíbilo, burácel jeho hlas v ČEZ Areně jako silný hrom. „Má přirozený respekt. Vyžaduje, aby každý dodržoval věci, které stanoví. Tento týden se piloval systém, věci v obraně, jak by mělo vypadat napadání, přesilovky, oslabení… Teď je na nás, abychom to ukázali," uvědomuje si Somík.

S vedením klubu už Říha naťukl téma posily. Nechtěl ale ani naznačit, na jaké posty by rád  nové borce přivedl: „To neřeknu, někteří hráči by se asi pak báli. Koukáme se na každý post." Otázka brankářů ale podle všeho není na pořadu dne.

„Ta je vyřešená, máme tady dva gólmany, Dušan Salfický byl nemocný, tak se teď zapojil do tréninku, Martin Růžička chytal proti Plzni velmi jistě," poznamenal Říha.
Špatné období, kterým si Růžička procházel od začátku sezony, ho dost zaskočilo: „Tyhle řeči mě překvapily. Proti Plzni dal mužstvu jistotu, počínal si bravurně. Věřím, že v tom bude pokračovat." Nasadí ho dnes proti extraligové hvězdě Jakubu Kovářovi?