Nepříznivé výsledky přibývají, soupeři se vzdalují. „Nespíme, vymýšlíme, stříháme videa, nejsme lhostejní, chceme hráčům pomoci každým způsobem. Zkoušíme tvrdou ruku i rozebrání v klidném tónu a pozvednout kluky psychicky,“ přibližuje Miloš Holaň, hlavní trenér Pardubic.

I před dnešní předehrávkou v Praze byly na programu kromě tréninku i rozbory u videa. „V Liberci jsme vypadli na pět minut, neproměnili jsme přesilovky a to nás stálo zápas. Chyby dělá každý, ne pouze my. Nás ale sráží produktivita. Musíme mít chuť získat body až do samotného konce,“ stále nabádá Holaň.

Dnes jeho tým čeká Sparta, se kterou Pardubice na úvod sezony prohrály 2:3. „Sparta je výzva. Každý se na ni motivuje hned, to funguje vždycky. Z mužstva cítím velké odhodlání. Tým chce. Favorit je daný, ale musíme se porvat, ať hrajeme kdekoliv,“ prohlásil kouč.

POTLESK ZA FAIR PLAY
V předchozím utkání Dynamo alespoň jeden pozitivní dojem zanechalo. Konkrétně útočník Martin Kaut, jenž opravil výrok rozhodčích, kteří se chystali vyloučit libereckého hráče za vyhození puku mimo hrací plochu. Mladý útočník Dynama se ovšem přiznal, že kotouč ještě tečoval. Zrušil tím dvojnásobnou přesilovku pro svůj tým a vysloužil si potlesk libereckých diváků.

„Automaticky jsem šel za rozhodčím, o svém činu jsem vůbec nepřemýšlel. Podle mě by se tak měl zachovat každý, nikdo se na mě pak na střídačce nedíval skrz prsty,“ řekl Kaut, jenž právě včera oslavil osmnácté narozeniny.

Ocenil ho i šéf pardubické střídačky. „Před tímto gestem smekám klobouk. Někdo může říct, že se neměl přiznávat. Martin ale ukázal, jakým je člověkem, když se k takovému činu za naší situace přiznal,“ uvedl Holaň.

„Věděl jsem od začátku, že jsem se puku ještě dotkl. Tohle by mělo být automatické. Před týdnem se zase přiznal jeden liberecký hráč, doufám, že takový jev bude častější,“ uzavřel osmnáctiletý forvard.