Chtějí-li si pardubičtí hokejisté napravit reputaci a hlavně udobřit si vlastní fanoušky po tristním výkonu proti Vítkovicím, mají k tomu právě dnes ideální příležitost! Výhra v Hradci Králové se totiž počítá a zcela jistě by předchozí rozpaky smazala a červenobílí fans by svému týmu poslední neúspěchy odpustili.   Alespoň krátkodobě určitě.

A že se Mountfield momentálně vyhřívá téměř pod vrcholem tabulky? No a co? Na to se nehraje. Ve sportu platí tady a teď! „Hradec momentálně podává dobré výkony, a tak je asi zaslouženě tam, kde je. Ovšem trochu to překvapení je. Asi takové, jako kdyby na druhém místě byly České Budějovice… Tím ale herní kvalitu Hradce nijak nesnižuji. Určitě mají na to skončit po základní části do šestého místa," řekl našemu Deníku šéf pardubického fanklubu Karel „Karlos" Klodner.

Stovky fandů

Právě pod vedením dlouholetého prezidenta fanklubu vyráží na dnešní utkání 20. kola extraligy do Hradce Králové stovky pardubických fanoušků. „Dostali jsme pět set lístků  do sektoru na stání, hned byly pryč. Co vím, tak další naši fandové si vstupenky kupovali sami. Počítám, že bychom v Hradci mohli mít až tři tisíce fanoušků," je přesvědčený Karlos. Hlavní jádro fandů jede do Hradce vlakem v 16:04 
z pardubického nádraží.

Za rizikové, zejména kvůli vzájemné nevraživosti obou fanouškovských táborů, považují utkání i policisté. Navíc se očekává plný dům, i když se v tomto případě jedná „jen" o sedm a půl tisíce lidí. „Již několikrát mi kvůli pátečnímu výjezdu volali zástupci policie, abychom společně celou situaci konzultovali. Myslím, že by k žádné bitce dojít nemělo," přeje si šéf fanklubu. Podle něj se však pardubičtí fandové v hledišti zahanbit rozhodně nedají. „Máme připravená docela vtipná chorea, ta se budou určitě líbit," usmívá se potutelně šéf fanklubu.

Dopadne to?

A jaký tipuje výsledek? „Doufejme, že to dopadne. Vítězství v Hradci by svým způsobem mohlo odčinit poslední neúspěchy. Přeci jen výhra v tomto utkání se počítá minimálně třikrát…," dodal „Karlos".