Chtěli potěšit fanoušky, proto naplánovali páteční zápas hokejového turnaje European Trophy do České Třebové.

Jenže Pardubicím duel s Libercem nesedl. Střelecky selhaly a prohrály 0:3.
„Předchozí zápasy nám vyšly, ten poslední s Libercem ne. Do nějakých šancí jsme se sice dostali, jenže se nám nepodařilo je proměnit. Bez gólu se vyhrává těžko," smutnil po utkání obránce JIŘÍ VAŠÍČEK.
Proti Tygrům málem shodil rukavice, ale Derner se pardubického tvrďáka lekl.

Trenéru Hynkovi se proti Liberci moc nezdálo nasazení. Máte stejný dojem?
Mám, v nasazení jsme za Libercem trochu zaostávali. Měl tady hodně mladých kluků, kteří se nás snažili dohrávat a nebáli se chodit do našich střel. Náš největší problém byl, že jsme hráli trochu profesorsky. Liberci se podařilo dát první gól a na konci už to bylo vabank, jestli vyrovnáme, nebo inkasujeme. Bohužel jsme dvě slepené branky dostali.

Situace s postupem do finále European Trophy se trochu zkomplikovala. Ve středu v Liberci musíte vyhrát…
Chtěli jsme vyhrát už v České Třebové a otevřít si dveře dál, bohužel to nevyšlo. Máme co napravovat. Ve středu musíme zabrat mnohem víc.
V České Třebové jste se málem porval s Lukášem Dernerem. Co vás tak rozčílilo?
Šel jsem s jedním hráčem do souboje za libereckou brankou, najednou přilétl druhý (Lukáš Derner) a praštil do mě. Tak jsem do něj praštil taky.  Když jsem si ho chtěl chytit, že bude něco víc, začal dělat, že se ho to vůbec netýká. Ven jsem šel jenom já.

Stihl jste Dernerovi něco vzkázat?

Něco jsme si řekli, ale to si nechám pro sebe.

Už jste sklepával rukavice, vypadal jste hodně nabroušeně…
Počítal jsem s tím, že se něco strhne. On z toho najednou vycouval.

Máte aspoň nového kamaráda pro extraligu?
(směje se) Myslím si, že těch mám po českých klubech víc.  Rozhodně si však nemyslím, že bychom se v příštím zápase měli zrovna my dva nahánět.  Co se vyvine ze hry, to se vyvine. V žádném případě ale nebudu jezdit po ledě a cíleně hledat jeho jenom proto, abychom si něco dokazovali.

Naštvaný Hynek čekal něco jiného

Nešlo o žádný pouťák. Pardubický trenér Pavel Hynek byl po porážce svého týmu od Liberce 0:3 pěkně namíchnutý: „Na domácí zápasy se švédskými týmy jsme nenavázali. Chybělo mi větší nasazení a důraz do branky. Od nás to bylo jen takové ´jít si zahrát´. Očekával jsem něco úplně jiného. Nepodali jsme dobrý výkon."
Litoval, že jeho tým nepotěšil natřískaný českotřebovský zimáček nějakým lepším výsledkem: „Bylo to tady fajn, lidem paří velký dík za to, jakou nám tu vytvořili atmosféru. Jen mě mrzí, že ten náš výkon mohl být lepší."
Jedinou radost tak mohl mít Hynek z toho, že se nepraštil hlavou o betonový sokl, který se nacházel v nebezpečné výšce nad lavičkou.
„S Láďou Lubinou jsme na to mysleli, abychom se netřískli. Ale důvodů k vyskakování moc nebylo, takže to vlastně ani nehrozilo," pousmál se pardubický trenér.