V potemnělé pardubické aréně se rozblikaly stovky červených světýlek: vítejte v pekle! Jenže nakonec se v něm uškvařil domácí tým.

Směrem dozadu neměl okénka. Tohle byla vrata! Kladno řádilo hlavně ve druhé třetině, ve které nastřílelo pět gólů. Pardubice zase roztočily kolotoč na konci.

Patnáct gólů, to byla podívaná! Kladno si nakonec odvezlo výhru 9:6.

Pořádnou paseku páchal v pardubické defenzivě Tomáš Plekanec. Stejně jako v prvním vzájemném utkání sestřelil „pojišťováky" hattrickem. Ten si připsal i Pavel Patera.

Přitom Pardubice na elitní kladenskou formaci připravily speciální překvapení. Ztrpčovat život jí měla lajna Šagát – Beech – Cetkovský, jenže selhala. Proti Jágrovi naskočila dvakrát a dostala dva góly. Nejdřív si nechal Jágra ujet Cetkovský, potom celá pětka propadla za kladenskou brankou. Tím její účinkování v zápase skončilo a rozpadla se.

Další obří hrubku vyrobil obránce Jan Kolář. Sice celý zápas hrál výborně na Jaromíra Jágra, dokázal si poradit s jeho protisměrnými kličkami i silným tělem, jenže při přesilovce zapomněl, že má za zády Tomáše Plekance.

Než rozhýbal nohy k puku, byl Plekanec pryč a uháněl sám na pardubickou branku – 0:3.

Pak to nějakou chvíli vypadalo na to, že se Východočeši rozjedou. Hemský se Zohornou bleskově snížili na 2:3. Domácí soubor Rytíře několik minut motal, jenže šel do čtyř, když sudí chybně vyloučili Vašíčka, a bylo po srandě. Plekanec zkompletoval v přesilovce hattrick a Kladno rozjelo střelecký kulomet. Po šestém gólu to už nevydýchal Dušan Salfický a odjel na střídačku.

S jeho náhradníkem Martinem Růžičkou řádění Rytířů neskončilo. Vypadalo to, že by je zastavil leda výpadek proudu a tma.

Pifku na náhradního gólmana měl hlavně Pavel Patera. S příchodem Růžičky začal útok na hattrick. Na konci druhé třetiny si vyjel zpoza branky a zavěsil pod horní tyč.

Dvěma přesilovkovými zásahy ve třetí dvacetiminutovce pak trojgólový večer dokonal – 3:9.

Od 46. minuty si Kladno začalo myslet na desítku. Jenže bláznivý zápas pokračoval. Pět minut před koncem už Pardubice prohrávaly jenom o tři góly. Buchtele, Kousal a Bartek snížili. A hala se bavila: „Vyrovnat," hulákal zaplněný stadion… Nedočkal se, ale stejně si show užil.