Ve vyrovnané tabulce Dynamo znovu ztratilo pozici mezi desítkou pro play-off. Po prohře ve Zlíně jsou Pardubičtí momentálně na jedenácté pozici. „Nemáme dobrý start do druhé poloviny sezony. Musíme se rychle vzpamatovat, hlavu strhnout mezi ramena a tvrdě pracovat,“ prohlásil po utkání ve Zlíně Pavel Marek, asistent trenéra a sportovní manažer.

Na ledě Zlína Pardubičtí prohrávali již od třetí minuty, kdy trestné střílení proměnil Jiří Ondráček. „Musím přiznat, že to trefil na vyrážečku opravdu přesně,“ popisoval na klubovém webu brankář Ondřej Kacetl. Zlínští se tlačili do dalších šancí a v polovině utkání vedli již o tři góly.
„Hodně se cpali před bránu, nahazovali na ni puky a snažili se jim ještě měnit směr a dorážet. Dva góly jsem dostal po tečích hráčů v předbrankovém prostoru. Zlín měl celkově hodně brejků tři na dva, dva na jednoho, to si nemůžeme dovolit,“ uvedl Kacetl.

Oba góly Pardubic do sítě Zlína vstřelil Petr Sýkora, Dynamo mohlo ještě snížit. „Ve třetí třetině jsme se chtěli vrátit do utkání, dali jsme na 4:2, pak se nám naskytla dlouhá přesilovka, kterou jsme ovšem hloupě pokazili,“ řekl Marek.

„Nehráli jsme vůbec to, co jsme hráli v předchozích zápasech. Pokud chceme vyhrávat jako dřív, tak se musíme vrátit ke hře, která nás vedla k úspěchům,“ měl jasno Petr Sýkora.

A podobná slova volil i brankář Kacetl. „Musíme se vrátit ke hře, kterou jsme předvedli s Libercem, Litvínovem nebo v Brně. To jsme hráli v pěti dopředu i v pěti dozadu, dobře jsme si to hlídali. Soupeř nenajížděl do brejků v přečíslení, my sami jsme se cpali před bránu, clonili brankáři soupeře a hráli jako tým.“

Před další reprezentační přestávkou odehrají Pardubičtí ještě dva zápasy. V pátek hostí Chomutov, v neděli jedou do Mladé Boleslavi.
„Stále je třeba věřit tomu, že to půjde. Každý bod je dobrý, musíme je sbírat a držet se na určitých pozicích v tabulce,“ říkal již po nezdaru se Spartou obránce Marek Trončinský.