V úterním utkání si nadělil dárek k narozeninám olomoucký brankář Branislav Konrád, když vychytal výhru v nájezdech. Něco podobného byste bral taky?
Kdybych chytal, tak by to bylo super. Budu především rád, když to vyjde celému týmu a získáme tři body, které potřebujeme.

Pardubice ovšem v minulé sezoně ani jedno derby nevyhrály. Co tedy udělat pro to, aby se to zlomilo?
Musíme hrát dobře do defenzívy, jako v posledních zápasech. To znamená blokovat hodně střel, hlídat si volné hráče před brankou. A taky si dávat pozor na vyloučení, protože na přesilovky má Hradec dobré hokejisty. Klíčem k úspěchu je hrát obětavě a plnit pokyny na sto procent.

Mountfield po pomalejším rozjezdu poslední tři zápasy vyhrál. Vnímáte to tak, že se jejich tým postupně sehrává?
Mají v kádru šikovné hráče. Těžko říct, proč jim to na začátku nešlo, nevím, jestli se hledali. Vyhráli tři zápasy, ale to samé musím říct i o nás, protože jsme poslední zápasy odehráli dobře. Myslím, že to bude vyrovnaný zápas.

Čím může domácí tým nejvíce hrozit?
Hlavní síla je ve zkušenostech. Bednář, Koukal, Vydarený… Potom přesilovky, kde to má většinou v režii Bedýnka, který je hodně šikovným hráčem. Pokud nebudeme vylučovaní, tak máme šanci.

Petr Koukal.
Emoce? „Určitě budou,“ ví Koukal

Poslední tři zápasy jste sledoval ze střídačky, předtím Dynamo inkasovalo hodně gólů. Rozebírali jste příčiny těchto výsledků?
Bylo tam hodně momentů, kdy se puky skryly. Samozřejmě jsme rozebírali, co tam ještě dělat jinak. Někdy bohužel chybí štěstí, když vám ve výhledu stojí protihráč a najednou je kotouč za brankovou čarou. Kloudy (Milan Klouček) nyní chytá výborně, začali jsme hodně blokovat střely. Myslím, že jsme podobně hráli ve Zlíně (výhra 2:0). Chytalo se dobře, takhle se chytá teď Kloudymu.

Jak vůbec zapadl devatenáctiletý Milan Klouček k vám a k Martinovi Růžičkovi?
Já jsem s Kloudym odtrénoval celou letní přípravu, známe se dobře. Milan na sobě maká, snažíme se podporovat navzájem. Daří se mu a hlavně se daří celému týmu. Kluci pomáhají Kloudymu, on zase jim. Bylo vidět, že nebyl nasátý tou atmosférou, která byla po některých prohraných zápasech. Chytal si to svoje, protože přišel z Litoměřic v jiné psychické pohodě. Opravdu jsem rád, že se mu daří. Je to hodný kluk, vzájemně si pomáháme.

K derby patří hlučná divácká kulisa. Jak se v Hradci gólmanovi chytá, když se postaví do branky pod kotlem?
V roli soupeře jsem to ještě nepoznal. Při zápasech tam vždy byla výborná atmosféra. Když fandí celý zimák, tak se chytá lépe, než když je ticho. Ale jako gólman se soustředíte hlavně na hru, abyste puky chytil.