Hokejová benefice Otakara Janeckého, která byla nedávno k vidění v pardubické ČEZ Areně, vynesla i nemalou částku na charitu.
Obnos přesahující 300 tisíc korun doputoval do obce Markvartice. Právě tato vesnice v Ústeckém kraji byla totiž začátkem letošního července nejvíce postižena ničivými povodněmi.

„Jsem velice rád, že prostřednictvím této jedinečné hokejové akce budeme moci v nejbližších dnech opravit a alespoň částečně zprovoznit poničenou tělocvičnu. Škoda na ní se blíží dvěma milionům korun a bez finanční pomoci bychom nemohli dětem umožnit běžné sportovní vyžití v nadcházejícím školním roce. Spolu s několika spoluobčany naší obce jsem na utkání byl. Pro nás všechny to byl mimořádný sportovní zážitek, protože taková kumulace hokejových hvězd se jen tak nevidí. Velké poděkování patří panu Janeckému, panu Šlégrovi i celému realizačnímu týmu. Velice si vážíme této pomoci,“ uvedl starosta obce Markvartice Petr Hodboď.

Spokojen s celou akcí byl i hlavní aktér celého klání – Otakar Janecký. „Těší mě, že pozvání na benefici přijalo tolik významných hokejových legend i současných hvězd hokeje. Navíc peníze dorazily tam, kde jich je v tuto dobu potřeba. Příští rok se řada z těchto hráčů opět do Pardubic chystá. Společně se tak pokusíme přispět na další projekty,“ dodal Janecký.