Tyborovci dál válí. Sázejí góly a baví sebe i tribuny technickými kousky.

Druhý pardubický útok dává vzpomenout na legendární trojku Martinec – Novák – Šťastný. Ti také měli pod čepicí a fištrón vykoupat soupeře.
Radoslav Tybor vládne extraligové produktivitě, LUKÁŠ RADIL se díky čtyřem asistencím proti Karlovým Varům (výhra 6:3) posunul na třetí místo. „Mezi dospělými se mi tohle ještě určitě nepovedlo. Dnes se to na mě lepilo, komu jsem dal puk, ten dal gól. Kdybych nahrál Robertu Kristanovi, tak se trefil asi taky," usmíval se vysoký útočník.
Jeho útok můžete známkovat i za estetiku. Při úvodním zásahu Radil posunul puk na Lukáše Nahodila, ten obkroužil branku Energie, stadion zíval a on až pak vypálil. Pěkně si počkal…

Přesně jste jeli podle vypilované šablony?
Všechno improvizace (usmívá se). Rozumíme si, máme radost z hokeje a to je super. Góly přicházejí a doufám, že nám to tam bude padat i dál.

Když jste pozoroval Lukáše Nahodila, jak krouží kolem branky, neříkal jste si, ať už proboha vystřelí a ono stále nic?

Kroutil jsem očima, říkal jsem si, že to měl dát do brány rovnou. Ale nakonec to celé provedl parádně.

Bylo těžké se dát dohromady po osmigólovém debaklu od Mladé Boleslavi?

Říkali jsme si, že musíme hru hlavně hodně zjednodušit a dostat se co nejsnazší cestou do útočného pásma. Tam nějakou sílu máme. Vycházelo nám, co jsme si řekli, vítězství je naše, to je hlavní.

Měli jste po Boleslavi hodně dlouhé pohovory s trenéry a rozbory u videa?

Asi nejdelší v sezoně (usmívá se). Rozebírali jsme toho hodně, zaměřili se hlavně na naše chyby, co děláme. Vyplatilo se, k něčemu to asi bylo.

Dnes už se dá říct, že Mladá Boleslav vám uštědřila potřebnou lekci?

Určitě, koledovali jsme si o něco takového už v Třinci, tam jsme taky nastoupili docela ležérně. Snad jsme se teď zase odrazili a jdeme v pátek na Hradec.

Čtyřicet minut jste s Karlovými Vary hráli skvěle a pak spadl trochu řemen. Viděl jste to podobně?

Možná jsme se trochu uspokojili, ale i Vary začaly hrát lépe. Přispěly k tomu oba faktory a ukopali jsme to v závěru.

Byla před pátečním derby výhra hodně důležitá?

Dost, my máme sérii tří zápasů doma a potřebujeme ji využít, bodovat.

Váš útok je nejproduktivnější formací extraligy. Čekáte, že na vás hradecký kouč Peter Draisaitl zkusí uplést pevnou defenzivní síť?
Nemyslím si. Jejich první lajna hraje taky fantasticky, dává hodně gólů a těžko říct, jestli se v dnešním hokeji dá nějak speciálně připravovat na jednu lajnu. Ale Hradec třeba něco zkusí, kdo ví.

Vzpomínám, že Sparta vás načetla dokonale, rotovat v rozích vás nechávala, ale před bránu nepustila nikoho…
Občas se nám stane, že na nás třeba chodí jedna speciální lajna, to je fakt. Ale že bychom z toho byli nějak zdeptaní? Vůbec ne.