Oceláři si na východ Čech přivezou náskok v poměru 2:0. Po vítězných nájezdech přidali výhru 4:1 ve druhém dílu série.
„Měli jsme velice dobrý vstup do utkání. Výborně jsme se pohybovali, vytvořili jsme si několik šancí. Šli jsme zaslouženě i do přesilové hry, ale naložili jsme s ní velmi špatně. Tam se mohl zápas lámat na naší stranu,“ poznamenal po druhém utkání Miloš Holaň, hlavní trenér Pardubic.

Dynamo mělo k dispozici necelých 40 vteřin dvojnásobné početní výhody. „Dostali jsme do problémů. Podařilo se nám to ale ubránit, pak nám pomohl první gól,“ řekl kouč Ocelářů Václav Varaďa.

Těsně před koncem první třetiny kopl Jiří Polanský fotbalovým způsobem do puku, který skončil v síti. Sudí po konzultaci s videorozhodčím gól uznali. „V play off to tak bývá. Kdo dá první gól, má psychickou výhodu. Poznamenalo nás to do druhé třetiny, kde jsme po individuálních chybách dostali další dva góly. Trošku jsme se v ní i trápili,“ přiznal Holaň.

Pomoci mohla trefa Marka Trončinského, jenže puk skončil jen na tyči. „Druhá třetina byla katastrofální. Nevím, čím to bylo, jestli jsme se něčeho zalekli,“ krčil rameny Matěj Beran, který v sérii vstřelil již tři branky.

Za stavu 3:0 Pardubičtí přeskupili sestavu, do branky šel náhradník Milan Klouček. „O přestávce jsme si pár věcí striktně vyříkali, mělo to neskutečně dobrý efekt. Třetí třetinu jsme byli jasně lepší, snížili jsme, ale více šancí jsme neproměnili,“ litoval Holaň.

U Pardubic svítilo ve statistikách 26 střel na branku, ale pouze jeden gól. „Musíme proměňovat šance, které máme. Třinec se za stavu 3:0 stáhl, dal nám prostor, ale bylo už pozdě,“ konstatoval obránce Tomáš Mojžíš.

Oba týmy dobře vědí, že po dvou zápasech série zdaleka nekončí. Teď jsou ovšem na tahu Pardubice. „Pozitivní je, že víme, že se s nimi dá hrát. To jsme si dokázali v několika třetinách,“ řekl Holaň. „Sérii zatím vnímám jako výbornou, jsme rádi, že vedeme, ale nic nekončí,“ doplnil Varaďa. „Už se těším domů, kde začne nová bitva. Budeme se to snažit otočit na naši stranu,“ prohlásil Mojžíš.