Třetí utkání čtvrtfinále je na programu dnes od 18.20 a trenér Zdeněk Venera překopal sestavu. První dvě lajny nechal pohromadě, ale pak se těšte na změny.
Do hry naskočí důrazný útočník Lukáš Endál, na tréninku se po ledě proháněl i bek Petr Mocek, který se rovněž  nebojí přitvrdit. Pardubický trenér ale v otázkách na složení týmu mlžil: „Sestava proti Třinci bude jiná. To je jediné, co k tomu mohu teď říci."
Teď nejdůležitější zpráva:  slovenský forvard Radovan Somík odhodil oranžový rozlišovák, pro hráče mimo sestavu.

Je připraven nastoupit!

„Sestavu oficiálně říkáme v den zápasu, teď to komentovat nechci," usmál se jen Venera. Jistě je play off… Tady se za informace platí zlatem.
Somík se zranil 2. února, zrovna když se trefil ve dvou zápasech po sobě. Od té doby se chodil na led maximálně sklouznout.

Play off je ale něco jako studená válka. Tady se karty druhé straně neukazují. Stejně jako byl tajemný Venera, ani Somík o povaze svého zranění nemluvil: „Jdu zkrátka hrát. Až zápas ukáže, jak na to jsem. Věřím, že bude všechno v pořádku. Posledních pár dní jsem trénoval naplno, snad to vydrží i v zápase." Slovenský útočník v play off cestoval s mužstvem a na tribuně trpěl: „Na ledě se aspoň vybijete, v televizi, nebo v hledišti, je to strašné," utrousil.

Jedna pozitivní zpráva? Z výšky měl aspoň ideální šanci hru Třince nastudovat. „Ve druhém utkání změnil trochu taktiku, snažil se dohrávat souboje a přetlačit nás fyzicky. Věřím, že doma sérii překlopíme na naši stranu," nemůže se dočkat, až vtrhne na led.
Všimnul si i samozřejmě toho, že Třinec Pardubicím dává na frak téměř u každého puntíku na vhazování.

Jiří Polanský s Radkem Bonkem Východočechy těžce školili. „Musíme se snažit hlavně v našem pásmu vhazování neprohrávat . Tohle je nesmírně důležitá herní činnost a její význam stoupá ještě při rozdílném počtu hráčů na ledě," zvážní Somík. Ví, že tady je problém.

„Co se týká buly, zaostáváme v nich hodně. Naše bilance je hrozivá a s tím pak souvisí i držení puku. Je třeba velký rozdíl, jestli přesilovku začínáte rovinkou tam a zpátky, a nebo zůstáváte v pásmu hned po vhazování," uvědomuje si i Zdeněk Venera. „Musíte mít sílu, techniku, nějakou chytrost a zkušení bulaři, kteří hrají extraligu už roky, mají zmánkuté, co na koho platí. Rutinu a zkušenosti nenatrénujete," pokrčí rameny kouč.

Se svým týmem se tak spíš zaměřoval na to, co po vhazování následuje. Tam chce mít Třinec přečtený: „Jedna věc je buly a další následné rozebírání hráčů po něm.  Tomu se věnujeme hodně."
A aby zkusil Oceláře zaskočit, že by na vhazování chodilo křídlo Petr Sýkora, kterému se extrémně daří? „Chodí hlavně v oslabeních. Vyložený bulař to také není," mávnul jen rukou. Ale věřte si mu, když je play off…