„Se 4tetem zažívám nejkrásnější období svého profesního života," konstatoval zpěvák Jiří Korn na adresu pozoruhodného vokálního seskupení, se kterým zavítal do Východočeského divadla v Pardubicích.

Unikátní show

Společně se svými „kumpány" Jiřím Škorpíkem, Dušanem Kollárem a Davidem Uličníkem se ve městě perníku představili hned dva večery s čtvrtou koncertní verzí unikátní show.

V novém programu se vrátili i ke svým společným začátkům. „Na ty svoje už si nepamatuji," vtipkoval Jiří Korn, z jehož iniciativy tato výjimečná pěvecká formace vznikla v říjnu roku 2002.

Přestože úvod prvního pardubického večera poznamenaly drobné technické problémy s mikrofonem Jiřího Korna, dokázali si členové 4tetu i s touto lapálií společně s techniky poradit.

„Alespoň vidíte, že je naše show naživo," usmíval se Jiří Korn. „Východočeské divadlo je sice hezké a poměrně malé, ale na můj hlas až moc velké," žertoval známý zpěvák. „Aby diváci neměli dojem, že jsme zpěváci na baterky," smál se Dušan Kollár.

Když se vše vyřešilo, přišla na řadu originální prosba o vypnutí mobilů na motivy koledy Nesem vám noviny.

A poté došlo na spoustu pěveckých perel ve vynikajícím aranžmá. Tentokrát ve Východočeském divadle zněl například hit Tears In Heaven, který proslavil Eric Clapton, dovádivá temperamentní pecka La Bamba, ale také třeba melodie známá z filmu Jak utopit doktora Mráčka aneb Konec vodníků v Čechách, kterou v originále nastudovali Václav Neckář a Helena Vondráčková.

Zážitkem byly i „remaky" šlágrů, které proslavil už v minulosti člen 4tetu Jiří Korn. Vtip nepostrádala pecka Karel nese asi čaj či bláznivá předělávka skladby Windsurfing.

Možná trochu překvapivé se zdálo být zařazení Nohavicovy písně Krabička cigaret, kterou 4tet doprovodil povedenou stylovou scénkou na téma Zdravotní neduhy v mužstvu. „Většinou se dozvíte o rozpadu kapely či interpreta až z médií, u nás to máte v přímém přenosu," shodovali se členové populárního 4tetu.

Výteční jako vždy

„Všechno se mi zmenšuje. Chřadnu a blbnu, sláva mi jde do hlavy a nevím, co s tím," žehral na oko Jiří Korn, který pochválil pardubické publikum za úžasnou atmosféru. „Byli jste výteční. Ostatně jako vždy," uznale pokýval hlavou známý zpěvák.

„Jsme rádi, že v Pardubicích vždy můžeme mít dva krásné koncerty," přidal se Jiří Škorpík, který opět udivoval mimo jiné i neskutečnými tanečními kreacemi. Byly to dva báječné večery plné opravdu skvělých pěveckých výkonů, originálních aranží a výtečné show se vším všudy.