Akademikem je Jiří Petr již více než patnáct let, letos ale výjimečně o vítězích soutěže nerozhodoval. „Změnila se agentura, která tuto akci pořádá. Akademie se obměnila, snížil se počet akademiků a na některé se prostě zapomnělo. Dostal jsem ale od vyhlašovatele osobní dopis a příští rok bych se opět měl hlasování účastnit,“ vysvětlil Jiří Petr s tím, že letos byl skoro rád, že neměl poradní hlas.


Překvapením bylo vítězství Dana Bárty


A co říká letošním výsledkům? „Hodně mě potěšilo, že cenu pro nejlepší album roku získal Michal Horáček za desku Ohrožený druh. Ta se navíc i velmi dobře prodává,“ prohlásil Jiří Petr, který vlastní jeden z music shopů v Pardubicích.

Jak jste spokojeni s letošními výsledky? Diskutuje a hlasujte v anketě vedle článku


„Mezi zpěvačkami to jasně vyhrála Lenka Dusilová a mezi skupinami zase Kryštof. Kdybych tento rok měl poradní hlas, tak bych pro tyto interprety také hlasoval. Ovšem v kategorii zpěváků mě vítězství Dana Bárty překvapilo, protože v loňském roce neměl žádné velké úspěchy. Myslím si, že cenu měl získat Richard Krajčo,“ vyřkl svůj názor na výsledky pardubický akademik.

Kromě soutěžní části okomentoval Jiří Petr pro náš Deník i některá vystoupení.

„Milým překvapením byla Tereza Kerndlová, která se za poslední dva roky ohromně zlepšila. Špičkové bylo ale především vystoupení skupiny Čechomor s Ewou Farnou. Zazpívali společně lidovku a tleskal jim celý sál,“ sdělil dlouholetý akademik.


Velmi bohatý raut pro všechny diváky


Ten přivítal také změnu agentury, která ceny pořádá. „Bylo dobré, že se vyhlašování přesunulo do komornějších prostor Top Hotelu Praha. Dříve se konalo například v O2 Areně, kam se vejde přes jedenáct tisíc diváků. Když tam přišly tři tisíce lidí, tak hala působila poloprázdným dojmem.

Navíc letošní televizní přenos měl šmrnc. Předávání nechyběl rychlý spád a dodržovaly se stanovené časy,“ uvedl Jiří Petr s tím, že ho překvapilo, jak bohatý raut byl pro všech dva tisíce diváků po skončení televizního přenosu přichystán.

Lukáš Dubský