„Ať žije komedie," zvolal nadšeně jeden z čelních představitelů české pantomimické školy, jehož prý v poslední době baví hlavně chytré vtipy. „Co vidí optimista, když se dívá na hřbitov? Samé plusy," vylíčil jeden z nich.

„Když jsme na pardubickém festivalu a hraje na něm hradecké divadlo, napadá mě ještě jeden, který zřejmě vymyslel někdo z Prahy. Ten zní: Přijde konec světa do Brna a říká: Kruci, tady už jsem byl," sdělil Boris Hybner.

Toho v poslední době hodně zaměstnával nový film Klauni, který by měl přijít do kin v říjnu. „Jde o životní příběh tří klaunů. Je volně inspirován životem mé maličkosti, Bolka Polívky a Ctibora Turby. Jsem autorem námětu a společně s dvorním scénáristou Honzy Hřebejka Petrem Jarchovským jsem se podílel i na scénáři. V současné době už je natočeno. Hlavní role budou mít Oldřich Kaiser, který hraje mě, Jirka Lábus, který bude k nepoznání jako Ctibor Turba. Bolka Polívku pak bude představovat jeden francouzský herec," podotkl známý mim, jenž nyní chystá celovečerní klaunérii s písničkami.

„Klidně udělám premiéru v Pardubicích, pokud o to bude mít ředitel Východočeského divadla Petr Dohnal zájem," prohlásil Boris Hybner.