Tradiční akce, kterou pořádá Svaz pekařů a cukrářů České republiky, tam začne v 11 hodin zahajovacím ceremoniálem spojeným s aktem svěcení chleba.

V rámci již 24. ročníku největší pekařské slavnosti proběhne také národní soutěž kvality Chléb roku 2018. „Zároveň se koná velká výstava dodavatelů pekárenského oboru a odborný seminář Český chléb – zázrak z mouky a vody, zaměřený na moderní technologické postupy a trendy při výrobě chleba v 21. století,“ uvedl Jaromír Dřízal, výkonný ředitel Svazu pekařů a cukrářů v ČR. Pozváno je 400 potravinářských odborníků a dalších hostů.

Od 11.30 do 15 hodin je možná prohlídka výstavy dodavatelů a soutěžních chlebů v Ideonu. Výsledky chlebového klání budo vyhlášeny od 18 hodin na pardubickém zámku.