Herečka Petra Lustigová, která si tuto roli zahrála ve filmu Bestiář, zavítala do Pardubic společně se scénáristkou a režisérkou Irenou Pavláskovou a svým kolegou z branže Lukášem Jůzou.

„Má postava sekretářky a současně milenky ministra Jarmila Dobrého, jehož hraje Marek Vašut, je pěkná mrcha. Myslím, že ženských, jako je ona, existuje spousta a mají se dobře. Někdy bych ráda byla taková jako ona, ale moc mi to nejde,“ řekla Petra Lustigová.

„Na druhou stranu je fajn, že jsem tento herecký úkol dostala. Byla to zajímavá zkušenost,“ sdělila herečka, jíž potěšilo, že se měla možnost objevit v zajímavém snímku.

„Na Bestiáři se mi líbí, že jde o film ze současnosti. Nacházela jsem v něm spoustu postřehů, které znám ze svého vlastního života a kterým jsem se musela smát. Věřím tomu, že námět není vycucaný z prstu, ale že přesně takhle vypadají některé partnerské vztahy. Pozoruhodné na něm je také to, že zabrousil do prostředí bohatých lidí, které se v tuzemských filmech rovněž příliš nezobrazuje,“ uvedla.

„Jestli někdo filmu vytýká povrchnost, je to směšné. Dnešní svět je tak povrchní, že Bestiář přesně zapadá do času i prostoru,“ pravila herečka, jež před lety hostovala ve Východočeském divadle ve hře Penzion pro svobodné pány.

„Do Pardubic jsem jezdila moc ráda. Bylo to velmi milé představení. Mám na něj hezké vzpomínky. I město, zejména historické náměstí, je hodně příjemné,“ dodala.