Pardubicko – Ve středu 9. prosince v 18 hodin se čtenáři a příznivci Deníku a všichni, kdo si umí užít adventní čas, sejdou na různých místech České republiky. Ve více než padesáti městech a obcích si během akce Česko zpívá koledy společně zapějeme známé melodie a naladíme se na tajemný a dojemný čas vánoční.

Zpívejte s námi a zavítejte přímo na naši akci v Pardubicích, Horních Ředicích a Borku. Také letos si společně zazpíváme tři koledy, které již známe: Nesem vám noviny, Narodil se Kristus Pán a Půjdem spolu do Betléma. Další dvě jste vybrali vy – Jak jsi krásné, neviňátko a Pásli ovce Valaši. Zpívání zakončíme písničkou Vánoce, Vánoce přicházejí.

Pardubice, Horní Ředice a Borek

Letošní pardubické Česko zpívá koledy si užijete na novém místě. Z Pernštýnského náměstí, kde se akce v minulých letech konala, se přesune na opravenou třídu Míru (u fontány). Programu se zúčastní populární zpěvák Petr Kotvald a pěvecký sbor Continuo. Večerem diváky provedou moderátoři Petra Beránková a Miroslav Hruban z Českého rozhlasu Pardubice, který je mediálním partnerem této pozoruhodné akce.

Velkoryse se chystají pojmout Česko zpívá koledy obyvatelé Horních Ředic. „K akci se připojíme poprvé a už se moc těšíme," řekla Marta Horáková, která si zpívání v Horních Ředicích vzala za své. Všechny obyvatele obce i okolí zve ve středu 9. prosince k obecnímu úřadu k rozsvícenému vánočnímu stromku.

„Sraz je nejpozději v 17:45 hodin. Zpěváky bude při zpěvu koled doprovázet holický orchestr Bašapa," dodala Marta Horáková.

Součástí programu je i výstava řezbáře Josefa Cipryána a výtvarnice Edity Slabé, dále budou k vidění ukázky svátečního stolování a vánoční betlém. Připraveno je i malé občerstvení pro zahřátí.
K Česko zpívá koledy se připojí i malá obec Borek na Pardubicku. Její občané společně s celou republikou zapějí koledy na návsi u vánočního stromu.