„Registrace účastnic castingu začíná dnes ve 13 hodin a hlavní program zahájíme o hodinu později," říká Lucie Mikšovská, marketingová koordinátorka Paláce Pardubice.

Castingu se zúčastní úspěšná česká modelka, moderátorka a také patronka soutěže Iva Kubelková. Programem, který mohou naživo v atriu Paláce Pardubice sledovat všichni návštěvníci, provede oblíbený moderátor a pardubický rodák Pavel Cejnar.
V průběhu odpoledne navíc vystoupí nadějná česká kapela Come and Play.

„Věřím, že castingové odpoledne v Paláci Pardubice si užijí jak soutěžící dívky, tak i naši návštěvníci. Šance, že budou osobně přítomni zrodu nové České Miss, je totiž vysoká. Kromě toho jsem přesvědčená, že půjde o příjemně strávené odpoledne v dobré společnosti. V porotě totiž zasedne Iva Kubelková a castingovým programem provede vždy vtipný a pohotový Pavel Cejnar," pokračuje Lucie Mikšovská.

Cesta za korunkou

Jediné kritérium pro účast v soutěži je věková hranice 18 až 24 let, která je nastavena světovými soutěžemi krásy.

Na začátku se dívky představí odborné porotě v čele s ředitelkou soutěže Marcelou Krplovou a patronkou České Miss Ivou Kubelkovou.

Porota pak společně vybere dívky postupující do druhého kola, během něhož budou adeptky na korunku krásy profesionálně nalíčeny, učesány, absolvují fototesty a promenádu v plavkách. Porota následně provede další výběr a do závěrečného třetího kola, kde děvčata absolvují osobní pohovor s porotci, pustí jen ty nejlepší z nich.

Kdo do semifinále?

Nehledá se pouze hezká tvář, ale silné a sebevědomé ženy, které chtějí jít příkladem a být tak motivací pro další dívky.

Na závěr castingu porota vybere a oznámí semifinalistky České Miss, které automaticky postoupí do celostátního semifinále.

Ze sedmi regionálních castingů v šesti městech České republiky se do semifinále probojuje padesát dívek. Následného galavečera České Miss se zúčastní finálová desítka.
Slečny soutěží o tituly Česká Miss, Česká Miss World, Česká Miss Earth a řadu věcných cen.