Hlavním hostem čtvrtého ročníku benefičního festivalu Choltický deštník byl zpěvák a muzikant Jaroslav Uhlíř se svou kapelou. Jeho hity nejen z českých pohádek, Severní vítr, Dělání, Hajný je lesa pán, Skálo, skálo, skálo, roztančily tak nejen přítomné děti, ale i leckteré dospělé. Samozřejmě, že nechyběla ani píseň Není nutno, kterou si pobrukovali všichni.

DOVOLENÁ PO ČESKU

„Kromě Jaroslava Uhlíře 
k nám také dorazila Volná formace náhodných známých s písněmi Zuzany Navarové či kapela Paduána Hispanica. A představily se i dva divadelní soubory – jeden dětský místního kmene Trilobit, který sehrál Mikulášovy patálie, a pak také pardubické divadlo Exil 
s hrou Dovolená po česku," přiblížila jedna z pořadatelek Hana Kubelková.

Vyžití však našly také malé děti – připravena byla totiž hra s tajenkou, ale i lukostřelba, jízda na jednokole či hipoterapie.

„Letošní výtěžek byl rekordní. Vybrali jsme více než 44 tisíc korun," doplnila Hana Kubelková s tím, že veškeré finance putují 
do Centra Paraple.

BURČÁKOVÉ SLAVNOSTI

Zámecké nádvoří však ožije i tuto sobotu, kdy se zde konají Burčákové slavnosti, či na svátek svatého Václava, 28. září. To se zde představí řemeslníci.