Tato charitativní akce, jejímž cílem je podpořit Centrum Paraple, se v Cholticích koná podruhé a začátek je naplánován na 13 hodin.

Loňský ročník se setkal se značným ohlasem.

„Smyslem festivalu je přilákat do krásného areálu choltického zámku návštěvníky i účinkující. Ti zaplacením vstupného nebo svým vystoupením podpoří činnost Centra Paraple, které již od roku 1990 pomáhá lidem postiženým poškozením míchy zpět do běžného života. První ročník tohoto festivalu se setkal s velmi dobrým ohlasem u více než 600 návštěvníků," uvedla za pořadatele Lenka Brožková.

Festival se bude odehrávat hned na několika místech zámeckého areálu. Na pódiu se vystřídají hudební a taneční skupiny. Diváci se mohou těšit například na vystoupení bigbeatové kapely Quo Vadis, taneční skupinu Ryengle, choltického kytaristu a písničkáře Antonína Hrdého nebo moderní smyčcové kvarteto Corvus quartet.

Karkulku zahrají choltičtí ochotníci

Na Choltickém deštníku se představí rovněž choltičtí ochotníci, kteří předvedou známou operetku Červená karkulka od známého autorského dua Zdeněk Svěrák a Jaroslav Uhlíř.

Připraven je i doprovodný program, který bude tvořit třeba výstava fotografií, soutěže pro děti, prohlídky choltického zámku či sportovní lukostřelba pod vedením zkušených instruktorů.

Vstupné bude 60 korun, děti do pěti let mohou přijít zdarma a děti do 15 let budou platit poloviční cenu. Všechny vybrané peníze poputují na konto Centra Paraple.