Na divadle zkoušejí náročnou milostnou scénu. Režisér se zlobí na hlavního představitele: „Jak to hrajete?! Copak jste nikdy nebyl se ženou v podobné situaci?“ „Byl, ale nikdy jsem při tom nezpíval.“ Tak zní první vtip Fórfestu, soutěžní přehlídky vtipů, anekdot a fórů, jež je součástí doprovodného programu Grand Festivalu smíchu. Ten začíná v pondělí v Pardubicích.

„Diváci pak budou moci hlasovat o nejlepším vtipu buď přímo v divadle pomocí anketních lístků, které budou připraveny i pro soutěžní festivalové komedie, nebo na naší oficiální internetové adrese www.vcd.cz,“ prohlásil mluvčí VČD Radek Smetana.

„Vtipů se nám do soutěže sešlo kolem padesáti. Řada z nich však byla bohužel nepublikovatelných,“ informoval náš Deník Radek Smetana.

„Nejvíce fórů nám přicházelo na web, několik jich dorazilo i poštou nebo jsme je našli ve sběrných boxech ve vybraných pohostinských zařízeních,“ sdělil divadelní mluvčí a dodal, že vítězná anekdota zazní také na slavnostním zakončení Grand Festivalu smíchu – na Galavečeru smíchu přenášeném Českou televizí.