"Jubilejní divák byl vyhlášen po představení Bláznivé nůžky. Stala se jím nic netušící Jana Šlechtová z Pardubic," uvedl Smetana. Ředitel divadla Petr Dohnal jí předal poukázky na roční předplatné pro dvě osoby, květiny, knihu Historie divadelní Pardubic a okolí, ročenky Východočeské divadlo 1999 - 2004 a Grand Festival smíchu 2001 - 2005, CD autorského minimuzikálu Mississippi Blues Ben a muzikálu Sugar a náramkové hodinky.

Při této příležitosti byly také vyhlášeny výsledky tipovací soutěže na internetových stránkách divadla, kde návštěvníci mohli hádat, kdy stotisící divák divadlo navštíví a ve které řadě bude sedět. "Pravdě nejblíže byl tipující, který neuvedl své jméno a bohužel se skrývá pouze pod mailovou adresou, kterou bez jeho svolení nemůžeme uveřejnit," uvedl Smetana. Anonymního výherce divadlo mailem osloví a rovněž obdrží roční předplatné pro dvě osoby.

V roce 2006 navštívil Východočeské divadlo rekordní počet diváků. Na jeho vlastní i dovozová představení přišlo 120.847 lidí. Tím se pardubická scéna zařadila mezi nejnavštěvovanější jednosouborová divadla v republice. Předstihla je jen Státní opera Praha a Divadlo na Vinohradech.