Vrchol podzimních Městských slavností dnes čeká návštěvníky jubilejního dvacátého ročníku této akce.
Pardubické Městské slavnosti  byly letos poprvé rozděleny na dvě části. První byla věnována především sportu a konala se před Zlatou přilbou. Pernštýnské náměstí se tak k údivu kolemjdoucích na tři dny proměnilo v jedno velké sportoviště. Na hřišti o velikosti 20 x 40 metrů se prezentovaly desítky sportovních klubů a oddílů z celého města.
„Druhá část Městských slavností, která předchází dalšímu sportovnímu svátku, Velké pardubické, je zcela věnována tradičnímu kulturnímu programu," řekla produkční Lenka Královcová.

Pivo, víno i výrobky

Dnes od deseti hodin se budou v Kulturním domě Hronovická tradičně konat Dny medu, které zahájí už v devět hodin průvod včelařů městem.
V 10 hodin také odstartují běžci z Pernštýnského náměstí Běh naděje navazující na běh Terryho Foxe.

Všem, kteří dnes zavítají do historického centra města, se otevře Pernštýnské tržiště nabízející nejrůznější produkty spojené s naším regionem – víno, pivo, medovinu i výrobky lidových řemesel. Pro děti a jejich rodiče budou k dispozici tvořivé dílny. Od 14 hodin ožije Příhrádek irskou hudbou a tancem v pořadu Celtic Session a pardubický zámek ovládnou dobové hry pro děti a historická hudba.

Své dveře otevřou také galerie, muzea, kluby, divadla a historická místa Pardubic. Zájemci si mohou prohlédnout kostel svatého Bartoloměje nebo expozici historie železnice a městské hromadné dopravy v Rosicích nad Labem. Ke klasice těchto dní patří také jízdy historických vozidel a projížďky v kočárech.

Návštěvníci se mohou zúčastnit lampionového průvodu, který vyjde v 18:30 hodin z Pernštýnského náměstí.
Vrchol slavností bude zakončen velkou ohňostrojovou show na Labi v 19:30 hodin. Po ohňostroji završí hudební program slavností skupina Medicimbal.

Karolína Frýdová