Vydejte se s Lenkou Dusilovou na Oslavu života. Jedna z nejuznávanějších českých zpěvaček se chystá na své Narozeninové turné a právě pardubický koncert nese podtitul Oslava života.
Její poslední album V hodině smrti uspělo jak u odborné veřejnosti, tak i v soutěži Anděl, kde získalo dvě nominace.

Letošní turné se pak koná u příležitosti zpěvaččiných čtyřicátých narozenin, které si tak hodlá užít ve velkolepém stylu. Pro své fanoušky připravila celkem 18 koncertů, dva z nich se uskuteční také v Pardubicích a Moravské Třebové.
Cílem tohoto turné však není jen oslava narozenin. Zpěvačka jej pojala také jako velké poděkování.

Vystoupení jako díky fanouškům

„Koncerty turné jsou vděkem za to, že se dosud můžu zcela svobodně realizovat skrze hudbu, ať už sama či s výjimečnými hudebníky, s nimiž sdílím kapelu Baromantika," nechala se slyšet zpěvačka.

Svá vystoupení si hodlá očividně užít. „Těším se například na brněnský koncert Baromantiky v klubu Sono, neb chystáme hudební propojení se slovenskou kapelou Longital, v Praze v Paláci Akropolis a v Ostravě v Cooltour budeme s Baromantikou více pracovat s vizuálem, a na všech koncertech se lehce dotkneme retrospektivy a představíme něco z nových nápadů, kterými resonuju. To platí i pro sólové koncerty," přiblížila skladbu svých koncertů Lenka Dusilová.

V Moravské Třebové vystoupí Lenka Dusilová sólo 
18. března v hudebním klubu Duku Duku. Pardubický sólo koncert se koná 31. března ve Východočeském divadle.

Jedno turné už má zdárně za sebou

Za sebou už má zpěvačka Lenka evropské turné s úspěšným tanečním představením One Step Before the Fall divadelního souboru Spitfire Company. Nyní se přesouvá do USA, kde v New Yorku dokončuje nové představení s tanečnicí Tendayi Kuumba.