„O víkendu 12. až 14. srpna budou patřit zámecké prostory prvnímu ročníku Festivalu chutí, vůní a řemesel, pořádaného Kulturním centrem Pardubice. Má prezentovat produkty především regionálních výrobců, řemesla či folklorní tradice," uvedla vedoucí oddělení kultury pardubického magistrátu Lucie Břízová.

PIVO, ZMRZLINA 
I FARMÁŘSKÉ TRHY

Návštěvníci se tak mohou těšit na pardubický perník, kunětickou zmrzlinu či Železnohorské pivo. Na farmářských trzích certifikovaných regionálních výrobců bude možné zakoupit ovoce, zeleninu, sýrové výrobky, koláče a další.

INPROVIZAČNÍ DIVADLO, KEJKLÍŘI A ŠERM

„Milovníci netradičního divadla mohou dnes večer 
od půl šesté večer na zámku spatřit také Zápas v divadelní improvizaci Paleťáci versus Česká republika a 
v sobotu večer koncert kapely Please the Trees," dodala Lucie Břízová.
Kromě přednášek o alternativním stravování, rybníkářství nebo formanech jsou v programu workshopy středověkých řemesel a výrobků z plsti či drátů a skla.

Své umění předvedou kejklíři a šermíři, v neděli pak kat Pawouk ukázky práva útrpného v proměnách staletí od gotiky po rokoko.

Akce se zaměřuje na Pardubicko, ale představí i Železnohorský region, Polabí, Krkonoše nebo Orlicko.