Organizátoři jarní části čtvrtého ročníku Mezinárodního hudebního festivalu Le Quattro Stagioni, která se bude konat od čtvrtka 22. až do neděle 25. března, si připravili řadu novinek.
K těm nejzásadnějším změnám patří zvýšení počtu koncertů na čtyři, což odpovídá filozofii „quattro“, rozšíření koncertních míst, žánrovou pestrost nebo samotné načasování koncertního cyklu, které ctí kalendářní příchod ročních období.

Jazzový večer

První koncert s názvem Jazzový večer se uskuteční v Domu techniky Pardubice a na jeho programu bude vystoupení jazzového saxofonisty Michala Žáčka a jeho ostravské jazzové kapely The Gizd Q.

V pátek se návštěvníci mohou těšit na Písně a tance Donských kozáků, které bude hostit Velký sál Muzea v Chrudimi. Představí se na něm sbor Bolschoi Don Kosaken.
Třetí část programu Italské koncerty se bude konat v kostele sv. Marie Magdalény v Lázních Bohdanči a vystoupí na ní houslistka Iva Kramperová a pardubický soubor Barocco sempre givane. Koncert vyvrcholí slavnou Vivaldiho skladbou  Čtvero ročních dob.

Český závěr

Závěrečným nedělním koncertem Pocta Mistru Josefu Sukovi se festival vrátí do Pardubic, do Sukovy síně Domu hudby a naváže na podzimní koncert z předešlého roku. Představí se na něm Janáčkova filharmonie Ostrava se sólisty houslistkou Martinou Bačovou a violoncellistou Jiřím Hanouskem pod taktovkou Jaromíra M. Krygela. Zazní skladby Josefa Suka a Antonína Dvořáka.

(len)