A je to tady! Osmý ročník Grand Festivalu smíchu nabídne opět to nejlepší z českých a moravských komedií, které vznikly v roce 2007.

První soutěžní inscenací, jež bude v hlavní budově pardubického stánku paní Thálie bojovat o titul Komedie roku, bude dnes od 19 hodin hra pražského Divadla Na Fidlovačce Poslední doutník.

„Ta má pikantní příchuť. Dotvrzuje známé rčení, že láska kvete v každém věku, ale současně demonstruje, že erotika není jen výsadou mládí,“ řekl Radek Smetana, mluvčí pořádajícího Východočeského divadla (VČD). „Patronem tohoto představení, v němž hrají Eliška Balzerová, Monika Kobrová, Tomáš Töpfer a Zdeněk Maryška, bude režisér Zdeněk Troška a herec Petr Nárožný,“ prohlásil mluvčí.

Od rána do večera


Doprovodný program festivalu však začne dnes už v deset hodin na Hronovické scéně.

„Půjde o představení pražského Divadla Viola Ententýky. Je o radosti ze života, ze hry, z poezie a z muziky. Tak to prezentují a prožívají účinkující Radka Tesárková, Josef Hervert a Martin Rudovský a my věříme, že se tato radost přenese i na publikum,“ uvedla dramaturgyně Grand Festivalu smíchu Jana Uherová.

Křest nové scény VČD – jevištní zkušebny přezdívané Alternativa – obstará dnes od 17 hodin inscenace Divadla hudby Olomouc Obraz, v němž své umění předvede současný člen VČD Martin Mňahončák, Pavel Juřica a Dušan Urban.

„Obraz pojednává o vztahu tří kamarádů, který se ocitá na rozcestí poté, co si Boris koupí úplně bílý obraz s trochu jinak bílými proužky,“ informovala náš Deník Jana Uherová.

Závěr dnešního menu obstará v 21.30 hodin v Divadle 29 taneční divadlo Nanohach s titulem Naměkko naostro.

Program festivalu smíchu najdete ZDE