Do nově otevřeného multifunkčního sportovního areálu Golf Resort Kunětická hora, který se nachází v těsné blízkosti obce Dříteč, zavítala na druhý ročník Mezinárodního týdne golfu celá řada populárních osobností.

,,Lázeňský“ hráč

„Mé první setkání s golfem bylo asi před devíti lety, kdy jsem měla moderovat schůzi členů jednoho klubu. Tehdy jsem se bála, co budu mezi těmi marťany dělat,“ zavzpomínala herečka a moderátorka Bára Štěpánová, která nyní pravidelně uvádí golfové turnaje po celé republice.

„Golf mě baví. V životě jsem se žádnému jinému sportu nevěnovala a asi to tak i zůstane. Míč nechytím, lyžovat ani bruslit neumím a plavu tak, že se neutopím, ale toť vše,“ poznamenala Bára Štěpánová, jež je prý podle svých slov „lázeňskou golfistkou“.

„Mám ráda vlídná hřiště, která nejsou fyzicky náročná. A toto je pro mne přímo ideální, i když je poměrně obtížné na techniku,“ sdělila známá herečka a moderátorka, která při slavnostním otevření nového areálu zazpívala i dvě tematicky golfové písně.

Její pěvecký výkon mohl pozorně sledovat také jeden z porotců oblíbené televizní soutěže Česko hledá SuperStar Eduard Klezla.

Klezla byl nadšen

„Připadá mi skoro až neuvěřitelné, jaký krásný areál mezi Pardubicemi a Hradcem Králové vznikl. Myslím, že může přinést potěšení nejen místním. Vždyť z Prahy to sem trvá zhruba hodinku. Věřím, že si do tohoto nádherného prostředí lidé najdou cestu a že až to tu třeba za rok znovu uvidím, bude areál dále vzkvétat,“ nechal se slyšet profesor Eduard Klezla, který prý ale osobně není kdovíjakým golfistou.

„Zatím jsem ve fázi velmi amatérské, ale člověk nikdy neví, kdy se něčemu začne věnovat do té míry, že by mohl konkurovat třeba i profesionálům. Přestože se věnuji hlavně tenisu, golfu se rozhodně nezříkám. Možná i ten přiberu mezi své sporty,“ usmíval se obávaný porotce Česko hledá SuperStar přezdívaný „Kat“.

Mezi návštěvníky nového golfového areálu byla také Miss České republiky 2004 Jana Doleželová. „Jsem čerstvý golfový začátečník. V květnu jsem si udělala zelenou kartu, tak bych se sem občas ráda zajela podívat a zahrála si tady. Doufám, že v září bude babí léto a počasí umožní vyzkoušet místní hřiště,“ řekla Jana Doleželová, na níž prý nový golfový areál udělal velký dojem.