Utajený sňatek nejpopulárnějšího českého zpěváka Karla Gotta s jeho dlouholetou přítelkyní Ivanou Macháčkovou překvapil i jeho pardubické spolupracovníky.

Ztratí Mistr část svých fanynek?

„O tom, že s Ivanou čekají druhé dítě, jsem věděl od prosince. Nikomu jsem to ale nesděloval, protože chápu, že je to jejich soukromá věc. Když však 2. ledna odletěli do Las Vegas, blesklo mi hlavou, jestli se tam nejede oženit,“ řekl jeden z nejbližších spolupracovníků Karla Gotta, Pardubák Jan Adam, jenž je editorem jeho oficiálních webových stránek a CD Kompletu.
„Karlovi přeji dostatek času a zdraví, aby se z obou dětí mohl náležitě radovat. Nejde jen o to je finančně zabezpečit, ale také se podílet na jejich zdárném růstu, aby měly pocit, že mají tátu,“ konstatoval Jan Adam. „Za jeho spolupracovníky a fanoušky bych si přál, aby tento krok neznamenal konec jeho pěvecké kariéry,“ sdělil spolupracovník třiatřicetinásobného Slavíka.

„I mne zpráva o Karlově sňatku překvapila,“ prozradil další Pardubák Jiří Petr, který se stará o Gottův internetový obchod a pravidelně Mistra zve do města perníku na autogramiády. „Bylo mi divné, proč se Karel tak žene do Las Vegas, když ještě koncem prosince ležel v posteli s chřipkou a na Silvestra na Václavském náměstí vystupoval nadopovaný vitamíny. Pak jsme s Honzou Adamem chvíli spekulovali, jestli se do Ameriky nejel oženit, ale rychle jsme tuto možnost zavrhli. A nakonec to tak skutečně dopadlo,“ poznamenal Jiří Petr.

„Karel tímto krokem možná ztratí část svých fanynek. Některé mi už dokonce volaly, že zničily jeho plakáty. Na druhou stranu jsem i já zaznamenal řadu pozitivních ohlasů, dokonce i ze zahraničí,“ prohlásil pardubický člen Akademie populární hudby.

„Pokud čeká další přírůstek v rodině, tak je to asi správný krok, který se dá pochopit. Ve svých osmašedesáti letech potřebuje někoho, kdo se o něj postará. Navíc řada jeho souputníků si vzala mladší partnery. Když se všichni okolo žení, tak je asi těžké odolat,“ přemítal Jiří Petr.

Josef Sochor říká: „Je to nesmysl!“

"Zrovna před chvíli jsem mluvil s osobním řidičem Karla Gotta Oldou Havránkem. Ani on sám prý nevěděl, že se něco takového chystá,“ uvedl včera pro náš Deník pardubický zpěvák Josef Sochor, jenž Karla Gotta v roce 1957 porazil v prvním ročníku pěvecké soutěže Hledáme nové talenty.

„Myslím, že to je nesmysl – ženit se v jeho věku. Kdyby to udělal dříve a s osobou, která by mu byla věkově bližší, tak bych nic nenamítal. Ale teď mi to připadá jako pominutí mysli,“ nebral si servítky Josef Sochor. „Podle mého názoru nelze přírodní zákony obcházet. Karlův krok považuji za velkou odvahu, ale třeba jim to vyjde,“ domnívá se pardubický zpěvák. „Jsem přesvědčen o tom, že sňatek nebyl jeho svobodným rozhodnutím, ale spíše výsledkem touhy po synovi. Tomu rozumím. Sám mám také tři dcery, ale ještě k tomu navíc rovněž vnuka. Ale každý svého štěstí strůjcem. Karlovi, jeho ženě i dětem přeji, ať se jim daří,“ dodal Josef Sochor.