Jako tradičně se v Pardubicích do festivalu vykračuje z ledové plochy zdejší malé hokejové haly, kde se sejdu milovníci netradiční sportovní disciplíny – cvrnkání kuliček na ledové dráze.

„Bohužel jsme se potkali hned v začátku a je to těžké hrát proti němu. Nevím, kdo z nás dvou snáší prohru hůř," konstatovala herečka Petra Janečková, která vypadla právě v souboji se svým partnerem Ladislavem Špinerem hned ve druhém kole. Podcenila prý letní přípravu, kterou vynechala úplně.

„Já snad vloni ani nehrála. Trénuji pravidelně jednou za tři roky. Láďa, ten trénuje pravidelně vždycky jednou za rok tady," dodala Janečková.

Do bojů zasáhla i nejmladší naděje rodu Špinerových, a to dcera Karolínka. „To bylo její první setkání s kuličkami vůbec. Snad na to nějaký talent podědila. V prvním kole ale narazila na silného soupeře Ondru a prohrála," dodala maminka Petra Janečková.
Se speciální taktikou zasáhl do soutěže také dramaturg Zdeněk Janál, který hned v prvním kole soutěže dospělých narazil na obávaného přeborníka Ladislava Špinera.

„Když šlo do tuhého, začal jsem mu vycvrnkávat kuličky od důlku, ale tím jsem samozřejmě prohrál. Ovšem bylo to jen těsně," zdůraznil Zdeněk Janál, který jako přípravu na utkání zvolil důkladný spánek.