Patron inscenace Městského divadla Mladá Boleslav S nebožtíkem v patách, která soutěžila o titul Komedie roku na 17. ročníku Grand Festivalu smíchu, na jeviště přivedl svou fenku.

Německá doga, která slyší na jméno Limpy, byla velmi zvídavá a během rozhovoru svého páníčka s moderátory, herci Východočeského divadla Ladislavem Špinerem a Jindrou Janouškovou, poctivě sondovala terén. „Nechtěl jsem nechat ženskou doma samotnou.

To není úplně bezpečné," vtipkoval známý kumštýř, jenž dorazil i navzdory tomu, že je momentálně ve stavu nemocných. „Proto jsem nepřijel v neděli 15. února, kdy jsme v Pardubicích hostovali v prologu Grand Festivalu smíchu s Divadelní společností Háta s komedií Hvězdné manýry, v níž normálně účinkuji," vysvětloval Martin Zounar, který publiku stihl vylíčit i pár zážitků z vojny.

„Vojna byla nádherná. Dokonce jsem na ní musel do vězení. Dostal jsem pět ostrých natvrdo. Zašli jsme s Petrem Rychlým na pivko, vrátili se druhý den v pět ráno a nevěděli, že byl ohlášený poplach. Po hodině nás někdo vzbudil a já se zmohl jen na to, abych si s sebou vzal velký batoh. Když jsem měl prokázat bojovou připravenost, vyndal jsem z něj jen spacák. Dýchnul jsem na kolegu Richtermoce, kterému málem shořely vlasy. Když se zeptal, co to má znamenat, tak jsem mu vysvětlil, že jsem se rozhodl zahynout v první den války," vzpomínal Zounar.