Teprve necelých čtrnáct dnů „běží" na pardubickém zámku unikátní výstava věnovaná a mapující devadesátiletou historii pardubického hokeje. Ovšem již během této doby sem zavítalo více než tisíc návštěvníků!

Na jubilanty čeká permanentka

Stejně jako tisící Dorotka Hetychová, která se stala jubilejní návštěvnicí již ve středu, bude sezonní vstupenkou odměněn i tří a pětitisící návštěvník.
Odměna však čeká také na samotné autory a pořadatele výstavy v podobě pochvalných postřehů a vyjádření díků, které do pamětní knihy píší návštěvníci. „Za ty zápisy všem děkuji, dělají nám radost. Vyjadřují a oceňují společnou práci a snahu pro úspěch výstavy. Proto rádi přivítáme každého návštěvníka a věříme, že cesty na pardubický zámek nebudou litovat," řekl spoluautor výstavy a hokejový historik Milan Černický.

Dresy, odznaky, puky, hokejky…

Na výstavě mohou návštěvníci vidět kromě desítek nejrůznějších dresů, výzbroje a výstroje, odznaků, puků, informačních brožur, pohledů či v neposlední řadě například také dobových fotografií i zhruba třicetiminutovou projekci z devadesátileté historie pardubického hokeje. Tou návštěvníky provázejí zřejmě největší pardubické legendy – Vladimír Martinec a Dominik Hašek. Oba pochopitelně zmiňují i své hokejové životy. Ve videobloku nechybí ani nejzajímavější momenty z utkání při zisku posledního mistrovského titulu.

Několik minut 
v bouřícím kotli

„Návštěvou této projekce se lidé také ocitnou na několik minut v prostředí, které hráčům při hře vytváří fantastické pardubické publikum, které je v extralize skutečně nejlepší," zve širokou veřejnost na výstavu Milan Černický.

Sběratelé kuriozit mohou zajásat

Zajásat však mohou také sběratelé hokejových kuriozit. V pokladně pardubického zámku totiž mají lidé možnost zakoupit si pamětní puk se znakem klubu a na druhé straně se snímkem pardubického zámku. K mání je zde ovšem také třetí kniha o pokračování historie pardubického hokeje, kterou Milan Černický vydal rovněž u příležitosti oslav 90. výročí.
Klubový historik, autor tří knih o pardubickém hokeji a zejména spoluautor této výstavy je si ovšem vědom, že tuto unikátní výstavu by bez pomoci nezvládl.

Obrovské uznání 
a veliký dík všem

„Vzhledem k zájmu veřejnosti a fanoušků pardubického hokeje mám z dosavadní návštěvnosti obrovskou radost. Sám bych ale nic nedokázal, proto bych ještě jednou rád poděkoval vedení hokejového klubu ČSOB Pojišťovna Pardubice a všem jeho zaměstnancům. Uznání ovšem zasluhují i všichni zaměstnanci Východočeského muzea pod vedením ředitelky Jitky Rychlíkové. Veliké díky patří také kurátorce výstavy Věře Doležalové. Chci všem vyslovit obdiv za jejich profesionalitu, snahu a spolupráci. Poděkování patří pochopitelně také všem, kteří nám zapůjčili cenné věci. Zejména hráči je získali po nemalém úsilí, kdy je museli vykoupit litry potu…," řekl Pardubickému deníku Milan Černický.

Na výstavu každý den mimo pondělí

Výstava je otevřena a tudíž veřejnosti přístupná každý den mimo pondělí, a to od 10 do 18 hodin. Naposledy budou moci návštěvníci přijít a pokochat se slavnou hokejovou historií v neděli 28. dubna.