„Venkov mě zaujal množstvím dějových obratů, je to pro mě znamení, že bude hra herecky i divácky vděčná. Osud postav je také velmi zajímavý. Není to lineární vyprávění, je to boj s osudem, který se nám v každé scéně jeví jinak,“ uvedl režisér Janusz Klimsza.

Tvůrci inscenace využijí velké variability komorní scény a nabídnou divákům netradiční uspořádání.

„Prostor nebude uspořádán jako klasické divadelní kukátko, ale jako takzvaná ulice. Divák je tak neustále konfrontován s jiným divákem, který je součástí jeho vjemu. Ne vždy je potřeba inscenaci prostorově ozvláštňovat, ale k tomuto textu se tato možnost hodí,“ podotkl Klimsza.

O čem komorní drama vypráví? „Lékař Richard a jeho žena Corina opustili velkoměsto a odstěhovali se na venkov, aby unikli před shonem, hlukem a všudypřítomnou agresivitou. V malebné krajině si ze staré sýpky vybudovali rodinný dům a začali žít obklopeni přírodou. Richard jezdí za svými nemocnými na odlehlá místa po celém obvodu. Jedné noci přiveze v autě dívku v bezvědomí, kterou údajně viděl ležet u cesty. Téže noci zemře jeho pacient, kterého měl Richard navštívit. A je po idyle, všechno se zvrtne,“ nastínila dramaturgyně Jana Pithartová.

Diváci se mohou těšit na hereckou trojici Petra Janečková, Veronika Malá a Martin Mejzlík.