Našemu Deníku to včera potvrdil majitel budovy v ulici Bratranců Veverkových Marek Svatoš.

„Dnes večer se tu uskuteční poslední koncert, který bude oficiální rozlučkou s kinem,“ konstatoval Marek Svatoš. „Od dvaceti hodin předvedou v Jasu své umění skupina Gamba Blues Band a také kapela Chocolate Jesus,“ podotkl majitel budovy kina, kde se poslední dva měsíce střídaly rockové a folkové koncerty s různými filmovými projekcemi.

„Trochu nás mrzelo, že tento projekt neměl takový ohlas, jaký jsme předpokládali. Možná překvapivě dosáhly lepších výsledků filmové projekce než živé koncerty,“ svěřil se Marek Svatoš.

„Zřejmě to bylo i proto, že Jas nemá zázemí hudebního klubu a návštěvníci se tu nemohou třeba občerstvit. To by se ale mělo změnit,“ sdělil majitel budovy, která se má postupně přeměnit v plnohodnotný multifunkční sál. „V současné době pracujeme na projektu, který počítá se sálem s kapacitou pro 400 lidí. Nově by tu mělo vzniknout ještě jedno patro,“ přiblížil plány Marek Svatoš.

„Programovou náplň zvolíme podle aktuálního dění na pardubické kulturní scéně. Město bude mít sál, kde se bude dát pořádat prakticky cokoliv, ať už půjde například o koncerty, přednášky, besedy nebo třeba taneční,“ poznamenal majitel budovy, podle něhož bude mít Jas nového provozovatele.

„Zatím o něm nechci příliš hovořit. Rozhodně to však není žádný nováček v této sféře. Naopak toto prostředí velmi dobře zná,“ prohlásil majitel budovy, která se po dnešním závěrečném koncertu na čas uzavře.

„Poté budou následovat nezbytné stavební úpravy a rekonstrukce objektu. Optimistická předpověď pro znovuotevření Jasu jako multifunkčního sálu zní září či říjen letošního roku,“ dodal na závěr rozhovoru pro náš Deník Marek Svatoš.