Jedná se o velmi silný příběh nových začátků, bolesti a touhy po skutečné lásce, která propojuje současnost s tvorbou slavného dramatika Williama Shakespeara. Hra však vedle vážných témat slibuje také spoustu vtipných a dojemných situací.

„Tereza má za sebou velmi náročný rok a útěchu hledá v dramatickém souboru, který vede společně se svou kamarádkou Markétou. Rozhodnou se, že nově s dětmi nazkouší velkou inscenaci. A proč nezačít výzvou v podobě Romea a Julie Williama Shakespeara? Známá tragédie se však zaplete do životů hned několika postav, které se náhle musí tváří v tvář porvat s vlastními problémy prostřednictvím Shakespearových veršů. A do toho všeho vstoupí záhadná postava, která kartami osudu ještě pořádně zamíchá,“ naznačuje děj autorka Kristýna Plešková.

„Moje postava s dramatickým pojmenováním On je velmi tajemná, vznešená, spravedlivá, ale zároveň i krutá a sebestředná. Náročná postava to určitě je, prostupuje celým dějem jakoby nic a přitom ho celý utváří a dává mu myšlenku. V LAIKu jsem už měl to štěstí hrát výrazné role, ale tahle je pro mě opravdu top,“ svěřuje se Jiří Kovárník jako jeden z klíčových hráčů celé inscenace a dodává: „Hra je hodně osobní, zachycuje více či méně pocity a realitu spousty lidí kolem nás. Upřímně, když jsem si hru přečetl poprvé, měl jsem husí kůži snad všude po celém těle. Je to zkrátka úplně jiný soudek, než jsme v LAIKu dělali doteď."

Trolejbus 30TR.
Největší dodávka trolejbusů dorazila. Nyní vyjíždějí do ulic