Je jím její nové album, které v úterý večer pokřtila v Praze a na němž má výrazný podíl jako editor Pardubák Jan Adam.

Dvě tváře zpěvačky

„Jsem šťastná, že je toto nové CD na světě, zvláště v době, kdy všichni šíří písničky po internetu. Mám radost z toho, že mé publikum stále ještě upřednostňuje klasické album, které si pak může založit třeba někam do knihovny jako knížku. Aby se k němu posluchači mohli kdykoliv vrátit, snažím se, aby jeho obsah byl nadčasový, nepodléhal jen nějakým módním trendům, a aby i obal byl kvalitní, pěkný," nechala se slyšet zpěvačka Jitka Zelenková.

„To samozřejmě dá spoustu práce. Velký kus z ní odvedl Pardubák Jan Adam, který přišel s myšlenkou na toto album. Volal mi a říkal, že dnes se snaží všichni zpívat s big bandy, i ti, co to neumějí, tak proč nevydat nahrávky, které jsem s těmito velkými orchestry v minulosti natočila," vysvětlila Jitka Zelenková.
„Na desce jsme začali intenzivně pracovat a postupně nacházeli další a další věci, které vznikaly nejen v rozhlasových studiích v Praze, Brně i Bratislavě," sdělila zpěvačka, která se na hudební scéně pohybuje už pětačtyřicet let.
„Jako správný Blíženec mám dvě tváře. Jedna část mého já je komorní, baladická a ta druhá právě swingová. Spousta lidí se mě ptá, proč zpívám pomalé, smutné písničky, ale ty rychlé hitovky prostě nejsou moje parketa," podotkla známá interpretka.

„Připravovat CD s Jitkou Zelenkovou pro mě byla velmi zajímavá životní zkušenost. Při debatách o novém albu byla velmi aktivní, o čemž svědčí třeba pětihodinový telefonní hovor. Myslím, že nejmenovaný mobilní operátor by jí měl věnovat nějakou prémii," vtipkoval editor nového alba Jitky Zelenkové Jan Adam.
„Jitka má to velké štěstí, že má bohatý písňový archiv a je stále co objevovat a obdivovat. Byla to skutečně bezvadná práce. Bylo pro mě ctí spolupracovat s takovou úžasnou zpěvačkou," sdělil Jan Adam, který se na křtu nové desky sešel i se svým laskavým šéfem – nejpopulárnějším tuzemským zpěvákem všech dob Karlem Gottem, u něhož pracuje jako osobní tajemník.

Společná vášeň

„Když jsem byl požádán Jitkou o kmotrovství, velmi rád jsem tuto nabídku přijal. Swing je naše společná vášeň. Oba dva jsme tento žánr milovali. Myslím, že je na světě opravdu krásná deska," prohlásil Karel Gott.
Podobně se vyjádřil i druhý kmotr – Antonín Gondolán. „S Jitkou se známe hrozně dlouho. Mám ji rád jako člověka. Přeji jí, aby byla stále tak krásná a aby jí to pořád tak zpívalo. A abychom spolu natočili nějaké další duety. A samozřejmě pevné zdraví a dobrou mysl," svěřil se Antonín Gondolán.

Skvostný repertoár

Na křtu nového alba Jitky Zelenkové Krásný důvod (Proč ráda zpívám) nechyběl ani pardubický člen Akademie populární hudby Jiří Petr.
„Jitka Zelenková ve spolupráci s Pardubákem Janem Adamem vybrala skvostný swingový repertoár. Přeji tomuto CD úspěch, protože obsahuje čtyřiadvacet nádherných skladeb a velmi zdařilý booklet. Povedený je i po textové stránce. Najdeme v něm spoustu zajímavých informací o jednotlivých písních," uzavřel Jiří Petr.