Blíží se konec roku a většina lidí shání kalendář na rok 2013. I letos se v Pardubicích a okolí urodilo několik zajímavých kousků, které potěší divadelní či hokejové příznivce nebo mohou pomoci dobré věci.

Unikátní kalendář vydává klub HC ČSOB Pojišťovna Pardubice. V něm naleznete dvanáct mimořádných fotografií mapujících bohatou historii pardubického hokeje. Na fotografiích se sešly hokejové legendy všech generací. Nechybí třeba Dominik Hašek, Dušan Salfický, Aleš Hemský, Otakar Janecký, ale i starší generace, ke které patří Vladimír Martinec, Karel Franěk či Horymír Sekera.

Sleva pro fan club

Cena kalendáře, který je výjimečnou sběratelskou cenností, činí 300 korun, majitelé permanentek mohou u pokladen ČEZ Areny uplatnit padesátikorunovou slevu. Členové Fan Clubu HC Pardubice si skrze jeho vedení mohou koupit kalendář za 240 korun. „Věříme, že fanoušci budou mít velký zájem o tento mimořádně zajímavý kalendář," uvedl marketingový manažer HC ČSOB Pojišťovna Pardubice Jan Kratochvíl.
Divadelní příznivci zase jistě ocení kalendář, který vydalo Východočeské divadlo. Tentokrát se vztahuje k poslední premiéře letošního roku – Holkám z kalendáře. Na odvážnějších fotografiích pózují herečky místního souboru a také hosté, kterými jsou Jana Paulová a Helena Malehová.

V dětském domově

Svůj kalendář mají i pardubičtí basketbalisté. Ti nafotili sérii uměleckých fotografií v prostředí pardubického dětského domova, který dlouhodobě podporují.
Nejen profesionální sportovní kluby však vydávají své kalendáře. Nově založený ženský hokejbalový tým HC Jestřábi „Roštěnky" Přelouč například nafotil charitativní kalendář pro malou Justýnku, která trpí Williamsovým syndromem.
„Podařilo se nám prodat zhruba sto kalendářů a vybrat přibližně 16 tisíc korun," uvedla členka týmu Romana Polednová s tím, že tato akce měla mnohem větší úspěch, než se původně očekávalo.