Pardubice – V sobotu od 10 hodin se v Domě dětí a mládeže Beta na Dubině uskuteční divadelní představení O strašně líném Honzovi v podání Divadla Andromeda. Pro děti si připravilo pohádku o Honzovi, který byl tak líný, že nechtěl ani slézt z pece. Dokáže porazit draka?

Pardubice – V centru Ideon v sobotu zahraje Jiří Pavlica s Hradišťanem a přidá se k nim také zpěvačka a varhanistka Katta. Koncert, během kterého zazní i autorská tvorba Katty a Jiřího Pavlici, je součástí festivalu Pardubické hudební jaro. Koncert začne v 19 hodin.

Pardubice - 50. ročník běžeckého závodu Velká pardubická cross country se uskuteční v neděli 17. března na dostihovém závodišti v Pardubicích. Pro závodníky jsou připraveny různé varianty závodních okruhů. Program začne v 9.30 hodin, hlavní závod startuje v poledne.

Pardubice - Modelářská burza zaměřená zejména na železnici se koná tuto sobotu v pardubickém depu (vchod z ulice U Staré pošty). Návštěvníci zde mohou prodat, zakoupit, vyměnit, či si jen prohlédnout různé modely, nebo části určené k jejich výrobě. Akci pořádá Pardubický spolek historie železniční dopravy v čase od 8 do 11 hodin.

Pardubice - Východočeské divadlo Pardubice uvede v sobotu hru Mikve. Divadelní hra Mikve je o příbězích osmi žen a odhalování jejich tajemství. Začátek představení v 18 hodin.

Pardubice - Malá scéna ve dvoře v Pardubicích bude v neděli patřit pohádce. Klasická pohádka Čert a Káča na motivy Boženy Němcové s řadou písniček a veselých scének se hraje v neděli od 15 a 17 hodin.