V Lázních Bohdanči v sobotu zahájí letošní cykloturistickou sezonu. Registrace účastníků 19. ročníku Cyklopaťáku se uskuteční od 9 do 10 hodin, letos u bílé brány v areálu lázní. Nebude chybět tradiční řízek na cestu, připravena je trasa i soutěžní stanoviště.

Na celostátní soutěž v klasickém tanci se mohou jít podívat návštěvníci v sobotu od 10 hodin do pardubického ABC klubu. Soutěžící Pardubické arabesky jsou rozděleni do pěti věkových kategorií a vystupují sólově i ve skupinách. Vstup je bezplatný.

Sbor dobrovolných hasičů Rokytno pořádá závody požární všestrannosti Rokytenská míle, kterých se zúčastní mladí hasiči sborů Pardubického kraje. Soutěží se v kategorii mladší a starší žáci. Děti poběží branný závod, poté soutěž 5x60 a nedílnou součástí je štafeta dvojic. Fandit můžete v sobotu dopoledne za budovou obecního úřadu.

Dechový orchestr Kulturního domu Holice v neděli od 14 hodin zahraje v sále Základní umělecké školy Karla Malicha v Holicích oblíbené melodie. Program bude trvat asi čtyři hodiny. Vstupné činí 70 korun, návštěvníci dostanou chlebíček a zákusek.

Dostihové závodiště bude o víkendu patřit závodům spřežení.
TIP DENÍKU: Vozatajové změří síly na závodišti v Pardubicích