Už jen dva dny chybí do dne D.

Ve středu 9. prosince od 18 hodin se ve všech koutech České republiky budou zpívat nejoblíbenější české koledy.

Ojedinělý projekt regionálního Deníku spojí všechny jeho čtenáře v předvánočním shonu. Společně si všichni mohou zazpívat své oblíbené koledy, mezi kterými nesmí chybět Nesem vám noviny, Narodil se Kristus Pán nebo i oblíbená vánoční písnička Vánoce, Vánoce přicházejí. Letošní akci přijdou na pardubickou třídu Míru podpořit i její tradiční hosté – populární zpěvák Petr Kotvald a pěvecký sbor Continuo.

Večerem diváky provedou moderátoři Petra Beránková a Miroslav Hruban z Českého rozhlasu Pardubice. Účinkující se budou moci zahřát v připraveném vyhřívaném stanu. 

Vstup je zdarma!

Akce je otevřená pro všechny a vstup je jako malý (před)vánoční dárek všem čtenářům zcela zdarma. Stejně tak i v případě Borku, kde se budou ve středu 9. prosince od 18 hodin zpívat koledy na návsi u vánočního stromečku, a Horních Ředic.

„K akci se připojíme poprvé a už se moc těšíme," řekla Marta Horáková, která zve všechny k obecnímu úřadu k rozsvícenému vánočnímu stromku. „Sraz je ve středu nejpozději v 17:45 hodin. Zpěváky při zpěvu koled doprovodí holický orchestr Bašapa," dodala Marta Horáková.

Součástí programu je i výstava řezbáře Josefa Cipryána a výtvarnice Edity Slabé, dále budou k vidění ukázky svátečního stolování a vánoční betlém. Připraveno je i malé občerstvení pro zahřátí.

Zpěvník v novinách

Pokud byste náhodou neznali texty všech koled nazpaměť, nevadí! Ve středečním vydání Deníku je najdete!

Kde se budou zpívat koledy na Pardubicku?

středa 9. prosince od 18 hodin

PARDUBICE – třída Míru (u fontány – vedle Obchodního centra Magnum)
HORNÍ ŘEDICE – u obecního úřadu
BOREK – na návsi u vánočního stromu