"Stalo se to po nečekané srdeční příhodě,“ uvedl zdroj, který si nepřál být jmenován.

„Když jsem se tuto zprávu dozvěděl, jel jsem zrovna zjedné akce. Je to pro mne velká rána. Skoro jsem se vautě rozbrečel jako malý kluk,“ řekl moderátor Pavel Cejnar, jemuž dal právě Luděk Král prvníšanci.

Stejnou příležitost poskytl před lety také Ivaně Vavřínové, která vté době ještě moderovala pod svým rodným příjmením Ježková. „Zpráva oúmrtí Luďka Krále pro nás byla obrovským šokem. Společně smým manželem Honzou Vavřínem, který vrádiu Life rovněž působil, se zté zprávy nemůžeme vzpamatovat. Byl to náš přítel a jako člověka jsme si ho nesmírně vážili,“ svěřila se Ivana Vavřínová.

Zaskočen úmrtím Luďka Krále byl ibývalý ředitel pardubického rádia Life Miroslav Papež. „Když mi tato informace přišla sms zprávou zneznámého telefonního čísla, myslel jsem si, že je to nějaký špatný vtip. Byla však napsaná tak stručně a jasně, že vypadala velmi věrohodně. Jakmile jsem zjistil, že je to skutečně pravda, byl jsem všoku,“ přiznal MiroslavPapež.

„Když otom pak člověk přemýšlí, uvědomí si, že všichni jsme jen smrtelné nádoby. Podle mého názoru si ale Luděk svůj život dokázal užít. Před nedávnem si vzal mladší ženu a narodilo se mu dítě, a tak jen doufám, že jeho nejbližší ponesou tuto ztrátu statečně. Je dobře, že ztohoto světa neodešel nějak zlomený nebo že by dlouho trpěl,“ poznamenal Miroslav Papež. „Ikdyž byl pro mnoho lidí kontroverzní osobností, my jsme spolu měli dobré vztahy," uzavřel.